Antena Meniu Search
x

Video Germanul de 76 de ani care ar fi abuzat doi minori îşi căuta victimele printre copiii orfani. Insista pe langă organizaţii să îi lase la activităţi cu el

Caz revoltător la Arad! Un cetăţean german poza în binefăcător al orfanilor, în realitate insa, ademenea copii fără apărare şi îi plătea după ce îi agresa sexual.  Bărbatul ar fi profitat de doi minori de la o casă de tip familial din Lipova, timp de 6 ani. Acesta era vicepreşedinte al unei asociaţii caritabile care colaboreaza cu Protecţia Copilului: aşa a reuşit să fie în preajma acestora.

de Daciana Cordoş

la 30.03.2023, 19:39

Vezi și

La cei 76 de ani ai săi, Hans Jorg Hofermayer poza în om al binelui care ajuta orfanii. Asociaţia caritabilă pe care o reprezenta a ajuns la noi în ţară în 1990 şi a ridicat mai multe case de tip familial. În 2017 a reuşit să ademenescă un băieţel. Pentru a-i cumpăra tăcerea, îi dădea bani, de la 50 de lei şi până la 200 de euro. La scurt timp, i-a căzut în mreje şi o doua victimă. 

Cum îşi căuta victimele pedofilul duin Germania

Brighitte Sighete, prim-procuror parchetul LIPOVA: El afirmă că aceste sume de bani au fost date că îl ajutau la treburi gospodăreşti, însă minorii relatează faptul că aceste sume erau date în schimbul raporturilor sexuale întreţinute cu aceştia. 

Diana Vogel, purtator cuvânt DGASPC Arad: Cetăţeanul german, membru al unui ONG, a inistat pe lângă responsabilii CTF Lipova să lase copii şi tineri să participe la activităţi împreună cu el. A fost refuzat ferm.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au intrat pe fir imediat după ce Protecţia Copilului Arad a sesizat faptul că bărbatul insista să-i lase pe minori împreună cu el la diferite activităţi. Aseara, mascaţii au intrat peste bărbat şi l-au reţinut. Autorităţile au ridicat un laptop, un hard, dar şi mai multe stickuri.

Brighitte Sighete, prim-procuror parchetul LIPOVA: Acesta a fost audiat de organele de poliţie, nu a recunosc săvârşirea de infracţiuni care au fost reţinute în sarcina sa. 

Bărbatul ar avea familia în Tübingen, Germania şi şi-ar fi luat casă şi în Lipova. Vecinii individului sunt îngroziţi de cele auzite, mai ales că îl cunoşteau drept un om liniştit. 

Bărbat: Aparent părea un om ok, dar ce m-a şocat a fost că în mai multe rânduri l-am văzut cu băieţi şi poate că asta a fost un semn de întrebare. 

Cetăţeanul german este acuzat de viol şi agresiune sexuală în formă continuată şi va ajunge în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Protecţia Copilului Arad a deschis o anchetă pentru a afla dacă mai există şi alte victime.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Primul lucru pentru care pătrunde un prădător sexual în România este ignoranţa şi complicitatea autorităţilor. Ei bine, nu sunt. Copii aceştia sunt persoane vurnerabile, un copil care este sărac şi care trăieşte la limita sălbăticiei sociale şi care e abandonat cumva de comunitatea lui va face ce trebuie să facă ca să supravieţuiască. 

Până în prezent, 21 de străini cu infracţiuni de viol şi agresiune sexuală au intrat în ţara noastră şi sunt în evidenţele autorităţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Germanul de 76 de ani care ar fi abuzat doi minori îşi căuta victimele printre copiii orfani. Insista pe langă organizaţii să îi lase la activităţi cu el