Antena Meniu Search
x

Video Gest şocant al unui tânăr de 15 ani, din Tulcea: a tras dintr-o maşină, într-un bărbat care mergea liniştit pe trotuar. Poliţia a găsit un întreg arsenal în casa copilului

Gest şocant al unui adolescent 15 ani, pe o stradă din Tulcea! Dintr-o maşină în care era pasager, a tras cu un pistol de tip airsoft într-un bărbat care se plimba liniştit pe trotuar. Nu există un motiv pentru acest atac. Poliţiştii au găsit în casa tânărului mai multe arme, deşi legal nu avea voie să le cumpere.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.04.2024, 16:17

Vezi și

Scene ca-n filme au avut loc după lăsarea întunericului, într-o zonă intens circulată din Tulcea. Într-un moment de teribilism, tânărul ia la ţintă pietonii. Adolescentul de 15 ani se afla în autotorism cu un prieten pe o stradă din Tulcea. A scos pe geam arma de tip airsoft şi a tras. A nimerit un bărbat de 40 de ani. Din fericire, rana a fost superficială şi se află în afara pericolului. Speriat bărbatul rănit a chemat poliţia care a pornit în căutarea agresorului.

Pistoalele tip airsoft sunt considerate neletale

"Poliţiştii au identificat în scurt timp persoana în cauză, iar, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul acesteia, au fost identificate două arme de tip air-soft", a declarat Ionela Herda, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea. Potrivit unor surse Observator, armele erau cumpărate chiar de adolescent. Şi asta deşi legea spune că astfel de arme se vând celor care au peste 18 ani. În realitate însă pe internet nimeni nu verifică vârsta clienţilor. Adolescentul a fost dus la secţie și audiat. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. Anchetatorii i-au chemat si pe părinţi să dea explicaţii.

Pistoalele tip airsoft sunt considerate neletale. Pot fi folosite doar în spaţii special amenajate sau în poligoane. Cei care încalcă legea riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei. Și mai periculoase sunt armele airsoft modificate. Puterea lor crește și pot provoca răni grave. "Ele copiază, în mod estetic, partea unei arme de foc, însă sunt folosite pentru agrement și se comercializează strict persoanelor majore. Sub nicio formă nu pot fi folosite în public, sau în locuri aglomerate, instituții, școli și așa mai departe", a declarat Răzvan Ciopraga, vânzător de arme airsoft.

Armele airsoft pot provoca răni grave, dacă sunt utilizate la distanţe mici. Astfel de cazuri sunt tot mai frecvente în România. În 2021, în Popeşti leordeni, un bărbat de 31 de ani a fost împuşcat cu o armă de airsoft, din senin, pe stradă. Agresorul era într-o maşină şi nu îl cunoştea pe bărbat. Şi în Baia Mare, un lunetist, a tras cu arma airsoft într-o maşină la semafor. Geamul portierei din dreapta s-a făcut praf, dar tinerii din autoturism au scăpat doar cu sperietura.

Iar anul trecut, în Constanţa, un elev de șapte ani a intrat în școală cu o pușcă airsoft. Profesorul de sport a găsit puşca într-un dulap şi iniţial nici nu a anunţat poliţia. În cele din urmă, tatăl băiatului a fost amendat pentru că nu a încuiat arma într-un loc sigur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Gest şocant al unui tânăr de 15 ani, din Tulcea: a tras dintr-o maşină, într-un bărbat care mergea liniştit pe trotuar. Poliţia a găsit un întreg arsenal în casa copilului