Antena Meniu Search
x

Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Jeffrey Epstein, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de minore

Ghislaine Maxwell a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, pe care îi va executa în SUA, fiind acuzată că i-a procurat lui Jeffrey Epstein să fete minore pe care acesta le-a abuzat sexual. Aceasta a fost condamnată în decembrie pentru recrutarea și traficul a patru adolescente, notează BBC.

de Redactia Observator

la 28.06.2022, 22:26

Ghislaine Maxwell a fost iubita lui Jeffrey Epstein
Ghislaine Maxwell a primit o condamnare de 20 d eani pentru trafic de minore. - Profimedia

Cazul acesteia este unul extrem de controversat, mai ales după ce una dintre persoanele care au depus mărturie împotriva ei la acest proces a declarat că Maxwell ar trebui să își petreacă restul vieții în spatele gratiilor. Acuzațiile pentru care urmează să fie trimisă la închisoare l-au vizat și pe Jeffrey Epstein, acesta sinucigându-se în 2019, atunci când se afla în custodia autorităților.

Faptele pentru care Ghislaine Maxwell a fost judecată au avut loc între 1994 și 2004, iar la ultimul termen al procesului aceasta ținut să își ceară scuze de la victimele ei. În timpul intervenției sale, femeia a ținut să sublinieze că faptul că la întâlnit pe Jeffrey Epstein este "cel mai mare regret al vieții sale".

"Asocierea mea cu Epstein mă va păta permanent", a declarat Ghislaine Maxwell, adăugând că speră că sentința va putea aduce pace victimelor sale.

Maxwell s-a aflat în arest din iulie 2020, fiind ținută în cea mai mare parte din timp la Centrul Metropolitan de Detenție din Brooklyn, unde s-a plâns de mirosul de canalizare din celula ei. Cei care au urmărit cazul au subliniat faptul că acesta a reprezentat unul dintre succesele cele mai importante ale mișcării #metoo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Jeffrey Epstein, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de minore