Antena Meniu Search
x

Video Gimnastică pentru bolile pandemiei. O instructoare din Braşov ţine cursuri online pentru cei afectaţi de statul la birou

Dureri de spate, probleme de musculatură şi amorţeala orelor întregi petrecute pe scaun. Sunt câteva dintre neajunsurile muncii de acasă. Aşa că o antrenoare de fitness din Brașov a început să țină ore special concepute pentru persoanele care suferă de afecțiunile statului la birou. Totul se desfășoară, evident, online.

de Redactia Observator

la 22.01.2022, 09:01

Vezi și

Gimnastica concepută special pentru cei amorţiţi de lucrul de acasă combină procedeele de fitness cu tehnicile de balet. E nevoie de un spațiu de cinci - șase metri pătrați și de o bară precum cele folosite pentru balet. Lecția începe cu o încălzire și se desfășoară prin sistem de videoconferință. "Mai ales acum, de când cu pandemia și majoritatea lucrează exclusiv online, de acasă, stau foarte mult la birou, au probleme cu spatele, nu mai reușesc să iasă atât de mult din casă, nu mai au alte activități sportive", a declarat Nona Trif, instructor barre-fitness.

Exercițiile sunt gândite astfel încât să întărească zonele musculare și osoase cele mai afectate de statul la birou. Şi să rezolve problemele de postură. Medicii spun că orele petrecute pe scaun, la birou, ne pot afecta coloana. "Este recomandabil să fie un scaun ergonomic, în aşa fel încât coloana să fie cât mai dreaptă, raportul dintre scaun şi birou trebuie să fie în aşa fel încât braţul şi antebraţul să facă un unghi de 90 de grade", a declarat Emil Mățău, medic ortoped. Lecțiile durează câte 50 de minute. Iar primele rezultate se pot vedea chiar după o lună de antrenamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Gimnastică pentru bolile pandemiei. O instructoare din Braşov ţine cursuri online pentru cei afectaţi de statul la birou