Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Golden Gate-ul românesc, "minunea ingineriei" unde asfaltul arată la plastilina. Va fi peticit pentru a patra oară

Ar fi trebuit să fie o minune a ingineriei, dar Golden Gate de România a fost de atâtea ori peticit că face concurenţă unui pod de pe vremea celui De-Al Doilea Război Mondial. În plin sezon al vacanţelor, celebrul pod de la Brăila intră, din nou, în reparaţii. Sensul Tulcea - Brăila a fost închis pentru că asfaltul arată ca plastilina.

de Adrian Obreja

la 15.08.2024 , 17:26

"20 de km pe oră cel mult! Cu atât se poate circula pe podul de peste Dunăre de la Brăila pe sensul Tulcea - Brăila din cauza denivelărilor din asfalt", arată un şofer. Problemele "Golden Gate" sunt o poveste fără sfârşit. De dimineaţă, autoritățile și constructorul podului au decis închiderea circulației pe sensul Tulcea - Brăila. 

Podul peste Dunăre, reparaţii fără sfârşit

Asflatul arată ca o plastilină care nu a fost modelată, finisată. Şi, odată ce a ajuns în această stare, constructorul a luat decizia închiderii complete a circulaţiei pe sensul Tulcea - Brăila pentru a putea fi înlocuit.

Vezi și

Cea de-a patra reasfaltare poate va fi cu noroc. Stratul de hidroizolaţie rupt în timpul decopertării a fost reparat. Reparat e mult spus. A fost peticit, aşa cum se poate vedea în imagini. Ploaia a încurcat, însă, planurile muncitorilor. Șantierul e pustiu. Între timp, traficul a fost deviat.

Pe acelaşi subiect

"Nu a fost lucrarea făcută ca lumea. Nu s-au respectat parametri, centimetri, structura. Asta e la noi, România", spune un şofer. Un echipaj al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier ar fi trebuit să cântărească TIR-urile. Doar că, s-au rezumat la verificarea documentelor. 

  • Angajat ISCTR: Fara depăşire astăzi. Pe ploaie nu se pot pune. Ieri au fost efecutate cântăriri. S-a găsit peste capacitate, au fost imobilizaţi, unde nu au continuat deplasarea.
  • Reporter: Câţi au fost imobilizaţi?
  • Angajat ISCTR: Doi am înţeles de la colegii mei din schimbul 1.

Reprezentanții CNAIR speră ca până la jumătatea lunii septembrie să termine reparaţiile pe primul sens. "Constructorul a venit cu această soluţie pe care o aplică acum pe pod. Este o altă reţetă asfaltică. Trebuie să ne dăm ambele părţi interesul pentru a finaliza această lucrare", a declarat Alin Șerbănescu, CNAIR.

Podul a fost inaugurat în urmă cu un an și o lună. Atunci, au fost prezenți toți oficialii statului în frunte cu președintele țării.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Golden Gate-ul românesc, "minunea ingineriei" unde asfaltul arată la plastilina. Va fi peticit pentru a patra oară