Antena Meniu Search
x

Gorjeanul infectat cu coronavirus a fost la o petrecere în weekend

Apar noi informaţii în cazul tânărului din Prigoria, judeţul Gorj, infectat cu coronavirus. Se pare că bărbatul ar fi participat la o petrecere.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.02.2020, 07:53

Tânărul de 25 de ani, bolnav de coronavirus, ar fi participat la o nuntă, weekendul trecut
Gorjeanul infectat cu coronavirus a fost la o nuntă în weekend - Observator.tv / Imagine ilustrativă

Apar noi informaţii în cazul tânărului din Prigoria, judeţul Gorj, infectat cu coronavirus. Se pare că bărbatul ar fi participat la o petrecere.

La trei zile după ce directorul Institutului de Boli Infecţioase a avertizat că sunt şanse mici ca România să scape de coronavirus, un prim caz de infectare pe teritoriul ţării noastre a fost confirmat aseară oficial. 

Este vorba despre un tânăr de 25 de ani din localitatea Prigoria, judeţul Gorj.

Din ce ştim până în acest moment sursa de infectare ar fi italianul de 71 de ani, bolnav de COVID-19, care s-a plimbat nestingherit prin Oltenia între 18 şi 22 februarie. 

Tânărul din Prigoria, care este considerat acum "pacientul unu", este doar una dintre zecile de persoane care au intrat în contact cu italianul. 

Mai grav, potrivit primarului din localitate, gorjeanul ar fi fost prezent la o petrecere în acest weekend.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gorjeanul infectat a fost adus la Spitalul Matei Balș din București

Tânărul depistat pozitiv cu virusul COVID-19, seara trecută, a ajuns la Institutul Matei Balș din București în urmă cu scurt timp.

Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului.

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

El a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Gorjeanul infectat cu coronavirus a fost la o petrecere în weekend