Antena Meniu Search
x

Grand Prix-ul de la Ianca, Brăila. Cei mai sunt căruţaşi s-au întrecut la concursul cu premii în grăunţe şi paie

Viteză, vehicule special tunate şi premiu constând în paie. "Grand-prix-ul" de la Ianca, Brăila! Comuna Ianca din judeţul Brăila a răsunat de tropotul cailor.

Vezi și

Viteză, vehicule special tunate şi un premiu constând în paie. "Grand-prix-ul" de la Ianca, Brăila! Comuna Ianca din judeţul Brăila a răsunat ieri de tropotul copitelor. Şi nu, nu au năvălit tătarii, ci pentru al şaptelea an consecutiv aici s-a organizat un concurs mai puţin obişnuit de hipism.

Pare o întrecere desprinsă din Vestul Sălbatic, însă imaginile surprinse sunt de pe islazul din Ianca. Iar întrecerea poartă numele protectorului armatei, Sfântul Gheorghe.

Catalin Dogarescu, organizator

Aici este o tradiţie puternică în zona asta a brăilei privind competiţia cu calul fie călărie fie cu căruţa, nici eu nu am crezut că o să aiba aşa succes această idee.

Cei mai buni căruţaşi din Bărăgan s-au adunat la start. Şi, ca în orice cursă, pe lângă îndemânarea piloţilor, vehiculul e extrem de important. Aşa că atelajele au primit unele îmbunătăţiri, ca să fie cât mai aerodinamice. "Goana" vine însă din adevăratul motor: calul-putere.

În concurs este interzisă folosirea biciului. De altfel, regulile sunt foarte stricte. Pentru ca toate echipele să plece cu şanse egale, atelajele trebuie să aibă aceeaşi greutate şi distanţe egale între roţi. În plus, puţin ajutor divin nu are cum să strice.

Ajunsă la a şaptea ediţie, cursa de căruţe de la ianca atrage din ce în ce mai mulţi spectatori.

Întrecerea a avut loc pe o distanţă de 1200 de metri. Câştigătorii au primit un cec de 2.500 de lei, un sac de grăunţe, un balot de paie, dar mai ales respectul localnicilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Grand Prix-ul de la Ianca, Brăila. Cei mai sunt căruţaşi s-au întrecut la concursul cu premii în grăunţe şi paie