Antena Meniu Search
x

Grenadă, găsită pe gard într-o localitate din Ilfov. A fost dezamorsată de pirotehniştii de la SIAS

Poliţiştii din localitatea ilfoveană Vidra au găsit, pe strada principală din satul Sinteşti, un dispozitiv artizanal ce pare a fi o grenadă, legat pe un gard. Aceştia au fost sesizaţi de către un bărbat care trecea prin zonă, iar în cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 14:19

Grenadă pe gard
Grenadă găsită pe un gard într-un sat din Ilfov - Shutterstock

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, în cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă. Poliţiştii ilfoveni au luat imediat toate măsurile, context în care au delimitat şi asigurat perimetrul respectiv.

De asemenea, la faţa locului s-au deplasat specialiştii pirotehnici din cadrul SIAS-IGPR, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar în urma activităţilor de specialitate, au dezamorsat dispozitivul respectiv. La acest moment, nu există pericol de explozie, urmând ca dispozitivul artizanal să fie expertizat de specialiştii INC. Nu au existat victime.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea persoanei bănuite

Poliţiştii Serviciul de Investigaţii Criminale Ilfov, Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi ai oraşului Popeşti Leordeni, sprijiniţi de poliţişti din cadrul IGPR, fac cercetări pentru identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, stabilirea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Grenadă, găsită pe gard într-o localitate din Ilfov. A fost dezamorsată de pirotehniştii de la SIAS