Antena Meniu Search
x

Video Greva funcţionarilor publici, suspendată 2 săptămâni. Sindicaliştii cer ca veniturile să le fie mărite la grila de salarizare actuală

O nouă decizie luată de sindicaliştii din administraţiile locale. Începând de mâine, aceştia suspendă greva generală pentru o perioadă de 2 săptămâni, perioadă în care Guvernul României va trebui să demareze un proiect de ordonanță de urgență pentru punerea în aplicare a celor convenite. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 04.02.2024, 10:54

Vezi și

În urma negocierilor purtate la Guvern, sindicaliştii din administraţiile locale au decis să amâne cu două săptămâni greva generală şi asta pentru ca reprezentanţii Guvernului să aibă timpul necesar pentru a redacta un act normativ prin care să le crească salariile. La negocierile pe care le-au avut, în această săptămână, cu reprezentanţii Guvernului, sindicaliştii au cerut lefuri mai mari şi mai exact, ca aceste venituri ale lor să fie raportate la grila salarială de acum şi nu din anul 2018.

Ce revendicări au sindicaliştii

Mai exact, să fie raportat venitul la salariul minim pe economie de acum, 3.300 de lei brut. Şi spuneau sindicaliştii, acum doar câteva zile, că au venituri mai mici cu 30% decât ar fi trebuit. Guvernul şi-a luat angajamentul să găsească sursele de finanţare pentru ca aceste venituri să crească. Peste zece mii de angajaţi din mai mult de 800 de comune din ţara noastră sunt nemulţumiţi în acest moment de salariile pe care le au.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Greva funcţionarilor publici, suspendată 2 săptămâni. Sindicaliştii cer ca veniturile să le fie mărite la grila de salarizare actuală