Antena Meniu Search
x

Video Mii de funcţionari publici din peste 800 de localităţi din ţară îşi suspendă activitatea şi cer salarii mai mari. Ameninţă cu greva generală

Este zi de grevă pentru funcţionarii publici din toată ţara! Timp de două ore, în intervalul 11-13, mii de angajaţi nemulţumiţi de salariile mici, îşi suspendă activitatea. Chiar dacă astăzi, la ora începerii protestului, sindicatele din administraţia locală sunt aşteptate la Guvern pentru discuţii, angajaţii din primării s-au decis să ia măsuri mult mai drastice în cazul în care negocierile vor eşua.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 31.01.2024, 08:38

Vezi și

"Peste 11.000 de angajaţi din administraţiile locale, mai exact din mai mult de 800 de comune din ţara noastră, încep astăzi greva de avertisment. Timp de două ore nu vor lucra, iar începând cu data de 5 februarie avertizează cu greva generală. Toţi aceşti angajaţi sunt nemulţumiţi de veniturile mult prea mici şi spun că ar trebui să fie respectată legea salarizarii", transmite Florentina Lazăr, reporter Observator.

Angajaţii din primării intră în grevă

"Mai exact, spun că lefurile ar trebui să fie actualizate cu grila din anul 2023. Aşadar, să se raporteze la minimul pe economie de acum, la 3.300 de lei brut. Toţi aceşti angajaţi spun că timp de 5 ani, majorările salariale au fost blocate prin Ordonanţa Trenuleţ", adaugă Florentina Lazăr, reporter Observator.

"Rămâne de văzut ce decizie va lua Guvernul în acest sens, pentru că, în momentul în care sindicaliştii din administraţiile locale au ajuns la Palatul Victoria pentru a anunţa Guvernul că vor începe protestul acesta, greva de avertisment şi greva generală, nu au fost primiţi la negocieri", mai spune Florentina Lazăr, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mii de funcţionari publici din peste 800 de localităţi din ţară îşi suspendă activitatea şi cer salarii mai mari. Ameninţă cu greva generală