Antena Meniu Search
x

Video Greva poliţiştilor. Sindicaliştii ameninţă că la alegerile din 2024 nu va fi asigurată ordinea publică dacă nu primesc ce vor

Ameninţări drastice din partea poliţiştilor şi agenţilor din penitenciare. Susţin că vor lăsa criminalii şi infractorii de izbelişte de Sărbători, închisorile vor fi nepăzite, nu vor mai da amenzi şi nu mai fac ore suplimentare. Asta dacă nu vor primi ceea ce cer de la Guvern, şi anume actualizarea legii salarizării. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 19.12.2023, 07:50

Vezi și

Zeci de poliţişti de penitenciare din Iaşi, Galați, Vaslui, Târgu Ocna şi Târgu Mureș refuză zilnic să îşi înceapă programul de muncă. În semn de protest, stau jumătate de oră, înainte să înceapă activitatea, în faţa instituţiilor. La fel ca şi ceilalţi poliţişti, ameninţă că măsurile pe care le vor lua, vor fi şi mai drastice. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Greva agenţilor de penitenciare i-ar putea lăsa pe deţinuţi nesupravegheaţi şi fără acces la vizite în ziua de Crăciun și Revelion, iar poliţiştii de la rutieră și ordine publică vor sa nu mai dea nicio amendă timp de 72 de ore.

"Cea mai drastică măsură"

Cosmin Dorobanţu, preşedintele Sindicatului Penitenciarelor: Asta e cea mai drastică măsură pentru că de Crăciun şi de Revelion intenţionăm să plecăm acasă să lăsăm cheile penitenciarelor directorilor.

Pe acelaşi subiect

Nemulţumirile lor sunt în primul rând legate de legea salarizării, care nu a mai fost actualizată din 2017, dar şi a normelor de echipare şi de hrană.   

Cosmin Andreica, Europol: Vom organiza la Parlamentul european şi în celelalte instituţii publice europene mai multe simpozioane şi galerii în care vom prezenta realitatea condiţiilor de muncă, începând de la toaletele din fundul curţii de lână Vişin până la clădirile şi birourile pline de mucegai. Poliţiştii după terminarea programului de lucru, dpă ora 16 vor refuza să se mai prezinte din timpul lor liber la evenimentele semnalate prin 112. 

Ameninţă cu greva şi la alegeri

Dacă nu îşi vor atinge obiectivele, sindicaliştii ameninţă că la alegerile de anul următor nu va fi asigurată ordinea publică.  

"Dacă îi lasă de capul lor toţi infractorii...s-ar putea să avem probleme. Lumea nu mai are frică de nimic, te atacă pe stradă", este de părere un român. "Ar trebui să avem grijă de poliţişti. Gândiţi-vă că ei ţin toată lumea asta, adică ei au grijă de toţi. Trebuie să îi susţinem că fără ei ar fi junglă", adaugă altcineva.

Şi angajații serviciului de probațiune Buzău au protestat ieri, timp de doua ore, în fata Prefecturii. Nemulțumirile consilierilor pornesc de la neaplicarea majorărilor salariale începând cu luna noiembrie. Angajații vor sa le fie plătite drepturile bănești restante și vor continua protestul până cînd revendicările lor vor fi rezolvate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Greva poliţiştilor. Sindicaliştii ameninţă că la alegerile din 2024 nu va fi asigurată ordinea publică dacă nu primesc ce vor