Antena Meniu Search
x

Video Greva profesorilor, la un pas de final după trei săptămâni. Guvernul a acceptat revendicările sindicaliştilor

Greva profesorilor este pe cale să se încheie. Guvernul a acceptat aseară noile revendicări făcute de sindicatele din educație pentru profesori și ceilalți angajați din învățământ.

de Redactia Observator

la 11.06.2023, 07:12

Vezi și

Asta înseamnă că salariile dascălilor vor creşte cu 25%. Personalul didactic şi cel auxilar vor primi vouchere sau prime de 1.500 lei anual, iar cel nedidactic de 500 de lei până în 2027. O altă cerere acceptată ar fi creșterea la 50% a primei tranșe din diferența între salariul actual și noua grilă din noua lege a salarizării, de la 1 ianuarie 2024.

Până acum sindicatele primiseră o primă tranșă de 40% și mai apoi 45% din această diferență. Noile prevederi vor fi cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă care va fi discutată chiar astăzi în şedinţa de Guvern ce va avea loc la ora 10:00. Liderii de sindicat trebuie să se întâlnească cu guvernanţii la ora 09:00 a pentru a confirma încetarea conflictului de muncă.

O dată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă, se încheie cea mai mare grevă din învăţământ din ultimii 18 ani, care a durat 3 săptămâni şi a pus în pericol încheierea anului şcolar, dar şi susţinerea examenelor naţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Greva profesorilor, la un pas de final după trei săptămâni. Guvernul a acceptat revendicările sindicaliştilor