Antena Meniu Search
x
LIVE

Gruparea Statul Islamic a făcut publică o înregistrare cu alte două execuții

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a difuzat o nouă înregistrare video în care sunt prezentate o decapitare a unui bărbat neidentificat și execuția unui soldat egiptean, răpit în urma unui atac în peninsula Sinai, relatează sâmbătă AFP.

la 11.04.2015, 12:16

Ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a difuzat o nouă înregistrare video în care sunt prezentate o decapitare a unui bărbat neidentificat și execuția unui soldat egiptean, răpit în urma unui atac în peninsula Sinai, relatează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

Înregistrarea, difuzată în noaptea de vineri spre sâmbătă pe rețelele sociale, nu furnizează nicio informație privind individul decapitat.

În înregistrare, soldatul egiptean își mărturisește identitatea și afirmă că a fost capturat în urma unui atac care viza un post de control rutier al armatei la 2 aprilie, în nordul Sinaiului.

Soldatul explică în înregistrare că în ziua atacului jihadiștii au luat două tancuri și arme de la punctele de control lovite. El a fost apoi împușcat mortal de un om mascat, care tocmai îl decapitase pe celălalt bărbat.

Cadavrul soldatului împușcat a fost găsit a doua zi după atacurile de la 2 aprilie, conform unui responsabil de securitate.

Grupările jihadiste susțin că acțiunile lor reprezintă represalii pentru reprimarea susținătorilor fostului președinte islamist Morsi, care a început după destituirea acestuia de către armată și s-a soldat cu sute de morți.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Gruparea Statul Islamic a făcut publică o înregistrare cu alte două execuții