Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Haine de firmă contrafăcute, confiscate în Vama Siret. Valoarea lor depășește două milioane de euro

Descoperire incredibilă făcută de polițiștii de frontieră de la Vama Siret. O cantitate uriașă de haine de firmă contrafăcute a fost găsită în trei TIR-uri înmatriculate în Ucraina. Valoarea acestor articole depășește suma de 2 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 11:14

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret - ITPF Sighetu Marmației  împreună cu inspectorii vamali din cadrul Directiei Regionale Vamale Iași - Serviciul Echipe Mobile au descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Siret în urma unui control efectuat asupra a trei automarfare, 200.450 articole vestimentare, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală unor mărci cunoscute, în valoare de 2.060.000 de euro.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, bunurile ar fi fost vândute cu peste 10 milioane de lei.

Ce spun polițiștii de frontieră

Articolul continuă după reclamă

În data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-au prezentat, pe sensul de ieșire din țară, trei șoferi ucraineni cu vârste cuprinse între 35 și 53 de ani, conducând trei automarfare, toate înmatriculate în Ucraina, deplasându-se pe ruta Polonia- România-Ucraina. În urma controlului, în cele trei automarfare, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au descoperit mai multe colete conținând 200.450 articole vestimentare, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuala, disimulate prin metoda capac.Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 10.300.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Haine de firmă contrafăcute, confiscate în Vama Siret. Valoarea lor depășește două milioane de euro