Antena Meniu Search
x

Video Hanul Solacolu din inima Capitalei va fi reabilitat. Lucrările vin la pachet cu haos în trafic: care sunt restricțiile

O clădire pericol public din Bucureşti, Hanul Solacolu, va fi în sfârşit reabilitată. Şantierul vine la pachet cu haos în centrul Capitalei. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 14.04.2024, 15:14

Vezi și

Calea Moșilor va rămâne blocată pentru cel puțin 6 luni pentru lucrările de punere în siguranță a Hanului Solacolu, care vor începe de săptămâna viitoare. Deja s-au instituit aceste restricții, pe artera Calea Moșilor între Bulevardul Carol I și strada Paleologu deja nu mai circulă mașinile, iar tramvaiul liniei 21 merge deja pe un singur fir.

Sunt lucrări de conservare a monumentului istoric, lucrări care sunt așteptate deja de ani de zile. Încă din 2015 hanul s-a degradat extrem de rapid, după ce oamenii străzii și-au făcut casă aici și au incendiat această clădire de mai multe ori. Primăria a expropriat acest imobil de la proprietari pentru a începe aceste lucrări încă de acum doi ani de zile.

Este o clădire veche de 160 de ani din care cad zilnic bucăți de tencuială, de altfel oamenii evită această zonă de ani buni. După ce aceste lucrări de punere în siguranță se vor încheia, în aproximativ 10 luni a anunțat primăria, va începe șantierul propriu-zis de refacere a hanului Solacolu, după planurile inițiale. Un șantier care va dura câțiva ani de zile, poate doi-trei ani de zile, după care Primăria Capitalei va trebui să decidă ce utilitate publică va avea monumentul istoric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Hanul Solacolu din inima Capitalei va fi reabilitat. Lucrările vin la pachet cu haos în trafic: care sunt restricțiile