Antena Meniu Search
x

Video Haos în Cluj după ce un tânăr şi-a adus copilul ca să sară coada de 100 de persoane la parcare. "Ai o lege, dar şi o nesimţire mare"

Coadă şi scandal la ghişeu, în oraşul cu peste o mie de firme IT. Şoferii din Cluj-Napoca au stat în faţa primăriei toată noaptea, ca să prindă un loc de parcare rezervat. Ca să fie siguri, încercau, între timp, şi o programare online. Mulţimea a luat foc dimineaţă, când un bărbat cu un copil mic în braţe le-a cerut tuturor să se dea la o parte, ca să intre el la ghişee. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.01.2024, 19:29

Vezi și

Bărbat: De ce n-ai venit la timp?

Bărbat: Dar am o lege care-mi permite să intru în faţă!

Bărbat: Ai o lege, dar şi o nesimţire mare, mă!

Cu un copil în braţe şi altul de mână, bărbatul le-a amintit celor care aşteptau la rând că persoanele însoţite de copii sub cinci ani au prioritate la ghişee şi case marcat. Mulţimea l-a acuzat că se foloseşte de cei mici ca să nu stea la coadă. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Mă duc şi eu să-mi aduc copilul de acasă!

Oamenii au venit la ghişeu cu o noapte înainte ca acesta să se deschidă

Oamenii care au făcut noapte albă pentru un loc de parcare şi-au pierdut răbdarea după ce au stat ore în şir la rând. 

Alex Prunean, reporter Observator: E ora 6 şi jumătate dimineaţa. Nu sunt mai mult de 2 grade Celsius, iar la rând sunt deja peste 100 de persoane. Primul a a venit aici încă de aseară, de la ora 20, în condiţiile în care la ghişeu se deschide abia la ora 8.

Primul în faţa uşilor închise a fost domnul Gheorghe. Ştia că cererile sunt rezolvate după modelul „Primul venit, primul servit". Aşa că nici nu s-a mai gândit la online. 

Pensionar: Am stat şi am meditat la parcarea pe care o să o obţinem. Cred că e mai bine cu hârtii. Încă!

Problema parcărilor în Cluj persistă de ani de zile

Online sau fizic, funcţionarii spun că şansele sunt identice. La ghişeu, cererile sunt înscrise în aceeaşi platformă. Dar unii au încercat să-şi dubleze şansele online când stătea la coadă.

Oricât s-a dezvoltat în ultimii 20 de ani, Cluj-Napoca nu a izbutit să scape de tradiţionala coadă de pe 3 ianuarie. Oraşul care a crescut imobiliar în ritm record are 40.000 de locuri de parcare publice şi private, de cinci ori mai puţine decât maşinile din metropolă. 

Alex Prunean, reporter Observator: În ultimii ani, în oraş, au fost construite 9 astfel de parkinguri de cartier cu un total de aproape 2.500 locuri de parcare pentru riverani. Număr total insuficient, având în vedere că în Cluj-Napoca sunt îmatriculate în fiecare lună, în medie, 1000 de maşini.

În câteva ore, astăzi au fost depuse peste 4.500 de cereri, majoritatea online. Doar câteva sute de şoferi vor obţine, însă, un loc de parcare. Primăria se bazează doar pe contractele reziliate din motiv de neplată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Haos în Cluj după ce un tânăr şi-a adus copilul ca să sară coada de 100 de persoane la parcare. "Ai o lege, dar şi o nesimţire mare"