Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Piloţii TAROM s-au făcut bine peste noapte, după ce au fost "trataţi" cu salarii mai mari. Cât vor câştiga după greva de luni

25 de zbouri anulate, mii de pasageri afectaţi şi infinit de multă frustrare şi revoltă. Cam aşa arată bilanţul haosului de ieri de pe Aeroportul Otopeni, din cauza unui protest, nedeclarat oficial drept protest, al piloţilor TAROM, nemulţumiţi de salarii. Vestea foarte bună este că blocajul s-a încheiat. Cel puţin pentru moment. Compania de stat a anunţat că a ajuns la un acord cu piloţii, aşa că toate zborurile programate pentru azi au decolat în această dimineaţă de pe Aeroprotul Otopeni.

de Ingrid Tîrziu

la 09.07.2024 , 13:33

Spre deosebire de haosul de ieri, orarul zborurilor TAROM a revenit la normal. Asta după ce conducerea TAROM s-a aşezat ieri la masă atât cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cât şi cu reprezentanţi ai personalului. Discuţiile au durat până târziu în noapte. Potrivit unor surse, totul s-a încheiat după ce s-au promis majorări salariale de până la 1.500 de euro. Banii vor fi oferiţi în tranşe. De asemenea, va fi mărită şi diurna externă pentru piloţi cu până la 250 de euro şi pentru copiloţi până la 200 de euro.

Au mai fost ceva probleme dis de dimineaţă cu zborurile interne din Iaşi, Baia Mare şi Suceava ce trebuiau să aterizeze pe Otopeni. Dar vorbim despre zboruri retur ale zborurilor anulate de ieri. Potrivit unor surse, negocierile vor continua la sediul TAROM. Cursele ale căror echipaje s-au declarat inapte pentru zbor vor intra în programul normal, piloţii fiind înlocuiţi.

Vezi și
Ingrid Tîrziu Like

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Piloţii TAROM s-au făcut bine peste noapte, după ce au fost "trataţi" cu salarii mai mari. Cât vor câştiga după greva de luni