Antena Meniu Search
x

Video Hidroterapie pentru câinii răniţi sau cu probleme locomotorii. O ședință de tratament costă între 100 şi 200 de lei

Animalele de companie se pot trata în bazinele cu apă. Câinii răniţi sau care au probleme locomotorii pot face hidroterapie la USAMV CLUJ. Tratamentul costă câteva sute de lei şi implică mai multe sesiuni, însă efectele sunt garantate, spun veterinarii. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.11.2023, 20:26

Vezi și

Faceţi cunoştinţă cu pacientul Bebe. Este prima şedinţă în care animalul de companie se recuperează în bazinul cu apă după un accident cumplit. Stăpâna lui l-a găsit pe stradă, cu lăbuţa ruptă, după ce a fost lovit de o maşină. 

Hidroterapie pentru câinii răniţi sau cu probleme locomotorii

Finuca Bora, proprietara câine: Este o metodă care ajută animalul fără să-l traumatizeze. Ajunge la un moment dat printr-o joacă să-şi exerseze membrul care este afectat şi asta pentru câine este foarte bine. 

În bazin, animalele merg pe banda de alergat sau stau la hidromasaj, în apă care are temperatura între 22 şi 36 de grade Celsius. Nivelul apei şi temperatura, dar şi viteza benzii se pot regla în funcţie de ce prescrie medicul. 

Pe acelaşi subiect

Finuca Bora, proprietara câine: El nu-şi mai simte deloc lăbuţa din faţă, drept urmare am decis să urmăm un protocol de fizioterapie bazat pe partea de hidroterapie pentru a ajuta musculara grav afectată. 

La USAMV CLUJ, animalele se pot recupera dacă au suferit o intervenţie chirurgicală, dacă au afecţiuni articulare sau diferite probleme locomotorii. 

Mădălina Dragomir, asistent universitar: Putem monitoriza în timp real viteza de deplasare a pacientului, precum şi distanţa parcursă de acesta.

O astfel de ședință de tratament costă între 100 şi 200 de lei, în funcție afecţiunea de care suferă animalul. Pe lângă câini, la centru se pot trata pisici, iepuri sau porcușori de Guineea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Hidroterapie pentru câinii răniţi sau cu probleme locomotorii. O ședință de tratament costă între 100 şi 200 de lei