Antena Meniu Search
x

Video Hotelurile din București, grad de ocupare de 62% în primele trei luni ale anului. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare

Bucureşti revine la viaţă! Forfoteşte de turişti ca înainte de pandemie! Gradul de ocupare în hoteluri se apropie de valorile din 2019 şi întrece multe capitale din vecini. 

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 24.05.2023, 19:50

Vezi și

În primele trei luni din 2023, gradul de ocupare în hotelurilor din Bucureşti s-a dublat în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi a ajuns la 62%. Cifrele sunt nesperat de bune - s-au ridicat aproape de nivelul înregistrat în 2019, înainte de pandemie.

92 de euro, tariful mediu 

Avansul ne plasează pe locul al doilea în topul capitatelor europene, în funcţie de numărul de nopţi de cazare vândute. Suntem imediat după Varşovia şi am întrecut Budapesta, Bratislava, Praga şi Sofia. Inflaţia pare că nu a risipit apetitul pentru călătorii: odată cu cererea, au crescut şi preţurile.

Tariful mediu de cazare a fost 92 de euro, mult mai scump decât în aceeaşi perioadă din anul trecut. Bucureşti cunoaşte din nou forfota turiştilor străini, grăbiţi să recupereze timpul pierdut în pandemie, dar, în acelaşi timp, au revenit şi s-au înmulţit chiar evenimentele de business şi călătoriile de afaceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Hotelurile din București, grad de ocupare de 62% în primele trei luni ale anului. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare