Antena Meniu Search
x

Hoţii cascadori, lovitură din maşini în mers pe Centura Buzăului. Metoda românilor, cunoscută şi peste graniţe

Hoţii acrobaţi au ieşit din nou la atac, pe şoseaua de centură a oraşului Buzău. Cu abilităţi de cascadori, suspecţii au reuşit să golească un camion cu marfă, condus cu aproape o sută de kilometri pe oră. Hoţii au descărcat în mers produsele electronice şi electrosnice.

Vezi și

Hoţii acrobaţi au ieşit din nou la atac. Scene incredibile au fost surprinse, noaptea trecută, pe şoseaua de centură a oraşului Buzău. Cu abilităţi de cascadori, suspecţii au reuşit să golească un camion cu marfă, condus cu aproape o sută de kilometri pe oră. Hoţii au descărcat în mers produsele electronice şi electrosnice. Un atac de 50 de mii de euro, dat cu poliţia pe urme.

Una dintre maşinile hoţilor se apropie cu aproape 90 de kilometri pe oră de tirul încărcat cu laptopuri, televizoare şi telefoane mobile. Camera de supraveghere instalată pe remorca autocamionului înregistrează tot. Unul dintre suspecţi iese pe trapa autoturismului. Bărbatul coboară pe capotă la o viteză ameţitoare. 

În tot acest timp o altă maşină circulă în faţa tirului cu viteză redusă. Hoţii vor să se asigure că şoferul autocamionului nu accelerează atâta vreme cât complicii lor taie zăvorul uşilor din spate. Aşa au fost prinşi cei şapte hoţi pe centura Buzăului. Au încercat să fure marfă de 50 de mii de euro, aflată într-un camion care trebuia să ajungă în Chişinău.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt IPJ Ilfov: Persoanele în cauză cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani din judetul Ialomiţa şi Ilfov ar fi urmărit un tir care se deplasa pe ruta Bucureşti-Chişinău , iar între oraşele Focşani şi Râmnicu Sărat ar fi sustras dintr-un tir care se afla în mers bunuri în valoare de 50.000 de euro.

Cei şapte suspecţi sunt din localităţile Sineşti şi Afumaţi, din judeţul Ilfov. Fac parte din clanul Duduienilor,  interlopi cunoscuţi şi condamnaţi în trecut pentru astfel de furturi. De altfel, în urma percheziţiilor, în maşinile suspecţilor au fost găsite mai multe bunuri furate, dar şi arme albe.

Modul de operare al celor reţinuţi noaptea trecută este identic cu cel folosit de rudele lor, anii trecuţi. Folosesc o tehnică extrem de periculoasă. Orice manevră făcută de şoferul tirului poate duce la o tragedie.

"Hoţii zburători" au fost filmaţi pentru prima oară în acţiune în 2012. Pe autostrada Bucureşti-Piteşti au dat o lovitură de 300 de mii de euro. Atunci, judecătorii au dictat pentru cei 15 membrii ai reţelei, în total, 160 de ani de inchisoare.

De cele mai multe ori autocamioanlele sunt urmarite inca de la iesirea din depozite. Hotii actioneaza cand ajung in linie dreapta

Atacurile date în mers au trecut şi graniţele ţării. Astfel de metode au fost brevetate inclusiv in strainatate de grupari infractionale ale romanilor. In 2015, in Irlanda, acelasi lucru in Germania tot in 2015. Astfel de lovituri au fost date si pe autostrazile din Marea Britanie.

Poliţiştii din străinătate au denumit modul de acţiune al hoţilor acrobaţi - "Romanian rollover". 

Cei şapte tineri prinşi noaptea trecută riscă până la 5 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Hoţii cascadori, lovitură din maşini în mers pe Centura Buzăului. Metoda românilor, cunoscută şi peste graniţe