Antena Meniu Search
x

Ianukovici cere Rusiei să-i asigure securitatea!

Viktor Ianukovici, fostul preşedinte al Ucrainei, a cerut Rusiei să îi garanteze securitatea

Agenţia Itar Tass a oferit mass-media o declaraţie a lui Viktor Ianukovici în care acesta solicită Rusiei să îl apere. 

"Încă sunt şeful legitim al statului ucrainean, ales pe baza voinţei libere a cetăţenilor ucraineni. Nu pot fi indiferent la evenimentele tragice din ţara mea. Am semnat acordul cu liderii opoziţiei pentru rezolvarea crizei din Ucraina pe 21 februarie 2014, dar pe străzile din mai multe oraşe din Ucraina au loc manifestaţii violente din partea extremiştilor. Tot ce se întâmplă acum în Rada Supremă nu are caracter legitim. 

Solicit autorităţilor ruse să îmi asigure siguranţa în faţa extremiştilor. Deciziile luate în Parlament sunt ilegale, în absenţa membrilor Partidului Regiunilor sau ale altor facţiuni care se tem pentru siguranţa lor. Unii dintre ei au fost supuţi violenţelor fizice şi au fost forţaţi să părăsească teritoriul Ucrainei", a spus Ianukovici. 

"În această situaţie, voi lupta până la capăt pentru ieşirea Ucrainei din criza politică profundă. E evident că oamenii din sud-estul ţării şi din Crimeea nu acceptă anarhia şi fărădelegea. Îmi place actualul preşedinte pentru că nu a permis forţelor armate să intervină în evenimentele politice din Ucraina. Dacă ar da cineva un astfel de ordin, ca forţele armate şi securitatea să intervină, ar fi o acţiune ilegală şi criminală!", a încheiat Ianukovici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ianukovici cere Rusiei să-i asigure securitatea!