Antena Meniu Search
x

Mandatul de ARESTARE a lui Sebastian GHIŢĂ a ajuns la IJP. Un echipaj de Poliţie este acum la domiciliul lui

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunțare joi pe cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunțare joi pe cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiță, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar.

Update: Mandatul de arestare preventivă emis pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă a ajuns, joi după-amiază, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, un echipaj de Poliţie aflându-se deja la domiciliul din Ploieşti al omului de afaceri, au declarat surse judiciare. 

Potrivit acestora, poliţiştii se află la domiciliul din Ploieşti al lui Sebastian Ghiţă, ei intrând deja în locuinţă pentru căutarea fostului parlamentar şi punerea în executare a mandatului. 

Update: Magistraţii ÎCCJ au admis cererea DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar, cu aresarea preventivă pe numele fostului deputat, Sebastian Ghiţă.

Pe acelaşi subiect

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut judecătorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cauţiune, cu arestarea preventivă, după ce Sebastian Ghiţă a încălcat dispozițiile controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din poliție și parchete.

Sebastian Ghiță nu s-a prezentat de două ori la IPJ Prahova și nu a mai fost găsit nici acasă, dar nici la alte adrese.

"Sebastian Ghiță a dat dovadă de rea credință. El și-a premeditat fuga. Există date și indicii că a fugit și s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecată. Deși era supravegheat de trupe speciale, el a reușit să se ascundă. Dispariția sa a fost premeditată și prin desele înregistrări difuzate de România TV, post controlat de Sebastian Ghiță, în care acesta încearcă să arunce vina pe alte persoane. Vă rugăm să emiteți un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, pentru ca acesta să poată fi dat în urmărire", a spus procurorul.

De cealaltă baricadă, avocatul lui Ghiţă a recunoscut că acesta nu a respectat condiţiile controlului judiciar, precizând că nu există însă informaţii care să arate că fostul deputat a părăsit teritoriul ţării.

Pe 27 decembrie 2016, magistrații de la ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiță, însă au menținut interdicția ca acesta să părăsească teritoriul României.

Fostul deputat s-a prezentat ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie anul trecut, pentru a semna controlul judiciar pe cauţiune. După 2 zile, a fost citat să se prezinte la DNA Ploieşti, în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sedu ajungând doar avocaţii săi.

A fost ulterior căutat de poliţie la domiciliu şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecventa, însă nu a fost de găsit..

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mandatul de ARESTARE a lui Sebastian GHIŢĂ a ajuns la IJP. Un echipaj de Poliţie este acum la domiciliul lui