Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam a ajuns în Galați. Mii de credincioși și-au așteptat rândul pentru a săruta chipul Fecioarei

Celebra icoană a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Adam a ajuns ieri la Galaţi. Salvată în urmă cu 13 ani dintr-un incendiu, icoana făcătoare de minuni se află în anualul pelerinaj în localităţile din judeţ, cu prilejul postului Adormirii Maicii Domnului. După ce şi-au aşteptat rândul pentru a săruta icoana, creştinii au pornit într-o procesiune pe străzile oraşului.  

de Redactia Observator

la 06.08.2024 , 09:06

Pentru că orice biserică ar fi fost neîncăpătoare, clericii au amenajat un altar în aer liber pentru oficierea slujbelor, în cadrul căreia mii de credincioşi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam.

Salvată din flăcări în urmă cu 13 ani, când mai multe chilii s-au făcut scrum, icoana este aşteptată de fiecare credincios. "Să ne izbăvească de răutate, care-i seceta secetelor acum şi totdeauna", este rugăciunea închinată de ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam datează de la jumătatea secolului al 16-lea, iar despre ea se spune că este făcătoare de minuni pentru că reuşeşte să aducă ploaia în vremurile secetoase. Ulterior, icoana Fecioarei Maria a plecat însoţită de preoţi şi credincioşi într-o procesiune pe străzile oraşului către cea mai veche biserică din Galaţi, mănăstirea Precista.

Vezi și

"Suntem în istoricul pelerinaj al icoanei făcătoare de minuni de la Mănăstrirea Adam, care parcurge 150 de localităţi timp de două săptămâni şi foarte mulţi tineri şi foarte mulţi copii, care de obicei merg la bunici, au prilejul să vadă satele în sărbătoare", spune  ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Icoana Maicii Domnului va pleca în seara aceasta la Brăila, unde va rămâne până mâine. Pelerinajul se va încheia în ultima zi de post, pe 14 august, când va reveni la Mănăstirea Adam

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam a ajuns în Galați. Mii de credincioși și-au așteptat rândul pentru a săruta chipul Fecioarei