Antena Meniu Search
x

Video Iepuraşii, cadoul perfect de Paşte. Cât costă şi cum se întreţin

Iepuraşi drăgălaşi, gata să devină cadou de Paşti. Mai sunt trei săptămâni până atunci, iar crescătorii de animale mici se pregătesc să scoată la vânzare cele mai frumoase exemplare de iepuri. Un astfel de cadou îi poate învăţa şi responsabilitatea pe copii: animăluţele au nevoie de îngrijire şi multă iubire.

Alin Stan
de Alin Stan

la 03.04.2022, 14:18

Vezi și

Iepuraşul de Paşte vă poate aduce în dar chiar un iepuraş. "Au nevoie de o cuşcă, de un loc unde să-şi petreacă viaţa. Le trebuie ca alimentaţie fân, fân de foarte bună calitate şi dacă se poate fân de lucernă. Fânul e considerat pâinea iepurelui", a declarat Şerban Radu, medic veterinar. Pe lângă fân, mai pot fi hrăniţi cu granule din comerţ, amestec de cereale şi, bineînţeles, cu morcovi.

Deşi cel mai bine se simt la curte, unele specii de iepuri pot creşte foarte uşor şi într-un apartament. Şi, cum mai sunt doar câteva săptămâni până la sărbătorile pascale, pet shop-urile din ţară au început deja să se aprovizioneze cu iepuraşi pentru Paşte. "În funcţie de rasa lor, vânzările sunt mai mari sau mai mici. Cei care sunt de rasă mică şi pot fi păstraţi în apartament sunt cei mai căutaţi. Aşa cum copiii tot cer şi văd acum cum sunt expuşi în mall, clar că şi dorinţa lor e să aibă unul acasă", a declarat Ana Maria Năsui, crescător. În magazine, preţul de pornire este de 150 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Iepuraşii, cadoul perfect de Paşte. Cât costă şi cum se întreţin