Antena Meniu Search
x

Video "Îl ţineam aşa, că vrem noi". Depozitul de cherestea de pe Şoseaua Chitilei nu avea autorizaţie de incendiu. Legea nu impune un astfel de aviz

Incendiu puternic noaptea trecută la un depozit de cherestea de pe Şoseaua Chitilei ce stârneşte îngrijorarea oamenilor din zonă. Tone de lemne s-au făcut scrum, iar pompierii s-au luptat mai bine de douăsprezece ore cu focul care s-a extins. Pe aceeaşi stradă sunt zeci de alte depozite de cherestea, amplasate unul lângă altul şi toate fără autorizaţie de incendiu. Şi asta pentru că legea nu impune un astfel de aviz.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 08.04.2024, 19:39

Vezi și

Incendiul a făcut scrum totul pe mai bine de 2000 de metri pătraţi.

Martor: Ardea acoperişul, 4-5 metri avea flacăra. N-am văzut în viaţa mea aşa foc şi toate scândurile astea. Vă spun că am 70 de ani şi nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. O nenorocire mare, mare. A luat foc în înăuntru şi afară şi peste totErau aici mii de oameni şi poliţie. Într-un timp a bubuit ceva. Ne-a speriat pe toţi.

Lemnul stivuit în curte, chiar lângă clădirea cu 3 etaje, a fost cel mai greu de stins.

Cosmina Balint, reporter Observator: Focul, spun fi pomperii ar pornit de la acest foisor de lemn din curtea depozitului de cherestea. Apoi flacarile s au extins la cladirea de lângă el. A fost nevoie de 50 de salvatori care s-au luptat mai bine de 12 ore cu flacarile iar autospecialele de stingere au fost suplimentate progresiv pentru a putea opri extinderea incendiului.

Pe acelaşi subiect

Niciunul din depozitele de cherestea nu are autorizaţie de la pompieri

Flăcările imense au trezit îngrijorare în rândul celor care locuiesc pe Şoseaua Chitilei, de-a lungul arterei fiind nu unul, ci zeci de depozite de cherestea. Un incendiu ar putea transforma oricând toată zona în scrum.

Niciunul din depozitele de cherestea nu are autorizaţie de la pompieri si asta pentru că doar birourie şi cladirile sunt supuse autorizării.

Vasile Daniel, ISUBIF: Clădirea afectată de incendiu în cursul serii precedente nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, iar amenajarea unde se afla depozitată cheresteaua nu face obiectul autorizării.

Şi pentru că legea nu impune mari restricţii depozitelor de lemn, angajaţii nu văd justificată îngrijorarea celor care locuiesc în zonă.

Cosmina Balint, reporter Observator: Suntem de aici de la depozit, sunteţi proprietar?  

Bărbat: Nu, e unchiul meu.

Cosmina Balint, reporter Observator: Şi aveţi autorizaţie?

Bărbat: Nu, îl ţineam aşa, că vrem noi. Pentru ce autorizaţie?

Deocamdată nu se ştie de la ce a izbucnit focul, anchetele poliţiştilor şi pompierilor înceracă să descopere cauza. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Îl ţineam aşa, că vrem noi". Depozitul de cherestea de pe Şoseaua Chitilei nu avea autorizaţie de incendiu. Legea nu impune un astfel de aviz