Antena Meniu Search
x

Dezastrul din Valea Jiului, filmat din elicopter de ISU Hunedoara. Puhoaiele au inundat zeci de gospodării (Video)

Este dezastru în județul Hunedoara, după ce ploile torențiale au umflat apele râului Jiu. Mai multe zone au fost inundate, iar sirenele de alarmă avertizează populația să se ferească din calea viiturii. Imaginile prăpădului au fost filmate din elicopter de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.06.2020, 12:51

Vezi și
  • Populația, avertizată să se pregătească de evacuare
  • Amploarea dezastrului, vizibilă din elicopter

Vineri dimineață Jiul a depășit cota de atenție, iar zeci de gospodării au fost cuprinse de ape. Până la această oră, 270 de persoane din localită'ile Lupeni, Uricani şi Aninoasa au fost evacuate.

De altfel, autoritățile au transmis localnicilor din Uricani, Lupeni, Petroşani un mesaj RO-ALERT la ora 06:35 dimineața, prin care se anunța că întreaga zonă este sub cod roșu hidrologic.

Totodată, ISU a îndemnat populația prin intermediul rețelelor de socializare să evite zonele calamitate și să se ferească din calea viiturii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Rugăm oamenii afectaţi de viituri să evite pericolele, să nu tranziteze drumurile sau podurile aflate în calea torenţilor, să se refugieze, la nevoie, la nivelurile superioare ale locuinţei, dacă este inundată gospodăria şi să respecte recomandările şi solicitările autorităţilor", a transmis ISU Hunedoara pe Facebook.

Alertă de vreme severă în Hunedoara. Valea Jiului, sub cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu valabilă pentru șapte de județe din centrul și vestul țării, printre care și Hunedoara, puternic afectat de inundații. 

Inudații în Valea Jiului

Până la ora 21:00 sunt așteptate perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, informează ANM.

Citește și 

Imagini teribile, Jiul s-a revărsat pe străzile din Uricani: "Nu am văzut niciodată așa ceva!" (Video)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dezastrul din Valea Jiului, filmat din elicopter de ISU Hunedoara. Puhoaiele au inundat zeci de gospodării (Video)