Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situație în cazul copilului bătut de preot, în Botoșani

Cazul elevului din Botoşani bătut de preot, pentru că ar fi refuzat să se închine la ora de religie, zguduie Mitropolia Moldovei. Mai marii Bisericii iau apărarea profesorului de religie şi îi acuză pe părinţii copilului că nu spun adevărul. Au făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere

de Redactia Observator

la 27.03.2019, 20:28

Vezi și

Cazul elevului din Botoşani bătut de preot, pentru că ar fi refuzat să se închine la ora de religie, zguduie Mitropolia Moldovei. Mai marii Bisericii iau apărarea profesorului de religie şi îi acuză pe părinţii copilului că nu spun adevărul. Din acest motiv, au făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere care arată că elevul nu a leşinat în faţa şcolii, aşa cum a susţinut mama acestuia. Totuşi, filmul prezentat nu este complet. Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional. 

Imagini sunt surprinse imediat după ora de religie, când băiatul de 11 ani iese în curtea şcolii, în timp ce colegii se strâng în jurul lui. La un moment dat, copilul este surprins mergând spre casă. Mama lui susţine că fiul ei a fost găsit de colegi prăbuşit în apropierea şcolii.

Imaginile au fost postate pe Facebook chiar de purtător de cuvânt al Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Acesta susţine că părinţii copilului nu spun adevărul, iar imaginile ar dovedi acest lucru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totuşi, clipul făcut public de oficialii Bisericii nu surprinde şi momentele din interiorul şcolii, pentru a stabili clar dacă profesorul de religie, care este şi preot, l-a agresat sau nu pe copil. Asta trebuie să stabilească acum poliţiştii, care au deschis un dosar penal.

Iar Organizaţia Salvaţi Copiii a cerut Avocatului Poporului să verifice dacă minorul este protejat cu adevărat. Potrivit datelor strânse de ONG, în mediul urban, 7% dintre elevi sunt agresaţi fizic de educatorii şi profesorii lor, iar în mediul rural, 14% dintre copii sunt victimele cadrelor didactice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situație în cazul copilului bătut de preot, în Botoșani