Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice cu zeci de migranți înghesuiți în TIR-uri care ieșeau din România. Într-un singur camion erau ascunși 64 de oameni

Poliţiştii de frontieră arădeni din Nădlac II au prins 137 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh și Sudan, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Erau ascunşi în cinci TIR-uri, printre profile de aluminiu, melamină, îndulcitori și granule din plastic.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.04.2023, 14:46

Vezi și

În ultimele 24 de ore, în vama Nădlac II, 137 de cetăţeni străini au fost prinși ascunși printre mărfurile din cinci camioane. Migranții intenționau să ajungă în mod fraudulos în Ungaria.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, TIR-urile transportau diverse bunuri (metal, profile de aluminiu, mase plastice, melamină, îndulcitori și granule din plastic) pentru societăți comerciale din Germania, Slovacia, Franța și Austria.

Migranți ascunși printre profile de aluminiu, ca să treacă ilegal în Ungaria

"Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 137 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci TIR-uri. Patru din cei cinci şoferi ai mijloacelor de transport marfă sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar faţă de unul dintre ei a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni turci, un bulgar și un ucrainean, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, Bulgaria și România.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri (metal, profile de aluminiu, mase plastice, melamină, îndulcitori și granule din plastic) pentru societăți comerciale din Germania, Slovacia, Franța și Austria. Unul dintre șoferi a adus la cunoștința polițiștilor de frontieră faptul că din semiremorcă se aud zgomote și că ar putea fi ascunse persoane în interiorul acesteia. Astfel, în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 137 de cetăţeni străini, doar într-un transport fiind descoperite 64 de persoane. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice (Pakistan, Bangladesh, Sudan), intrați legal în țara noastră. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru patru dintre șoferi, iar faţă de unul dintre ei a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă", se arată în informarea polițiștilor.

Toți cei găsiți ascunși în camioane sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea anchetei urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Imagini dramatice cu zeci de migranți înghesuiți în TIR-uri care ieșeau din România. Într-un singur camion erau ascunși 64 de oameni