Antena Meniu Search
x

Video Imagini în exclusivitate cu buncărele construite de armată în Plauru, la graniţa cu Ucraina

Militarii au construit adăposturi de protecție civilă în localitatea Plauru, din Deltă, la graniţa cu Ucraina! Observator a dobândit imagini în exclusivitate cu construcțiile din beton armat.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 12.09.2023, 17:19

Vezi și

Cele două adăposturi au fost construite în localitatea Plauru, la aproximativ 250-270 metri de mijlocul Dunării, de graniţa cu Ucraina, în mijloc, între cele două locuri unde au căzut dronele, exact între locuinţele oamenilor, între case, foarte accesibil lor, au fost construite aceste două adăposturi de protecţie civilă. 

Este vorba de două adăposturi care au câte 10 metri lungime, doi metri lăţime şi un metru şi jumătate înălţime. Este o zonă de 20-25 de case, cea mai o expusă zonă care este faţă în faţă cu portul Ismail, de unde ştim că există foarte multe atacuri şi sunt destul de mulţi locuitori, relatează reporterul Observator Sonia Simionov. De aceea a fost ales strategic, ca oamenii să ajungă într-un minut, un minut şi jumătate.

Oamenii au fost instruiţi, militarii au fost acolo cu 10 camioane, au dus aceste plăci de beton armat. Aşteptăm să vedem şi reacţiile oamenilor.

Adăposturi între cele două locuri unde au căzut dronele

Pe acelaşi subiect

În localitatea Plauru, din Tulcea, unde s-au construit adăposturile, au fost descoperite sâmbătă  fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Un al doilea aparat de zbor folosit de armata rusă s-a prăbuşit acolo la  2,5 kilometri de graniţa cu Ucraina. 

Noile fragmente de dronă, căzute în timpul raidurilor aeriene asupra porturile ucrainene de la Dunăre, arată cât de gravă e ameninţarea războiului. Echipa Observator a găsit locul în care aparatul de zbor s-a prăbuşit. Un crater uriaş a făcut arma ruşilor. Noua descoperire a fost făcută departe de primele fragmente identificate la începutul săptămânii trecute. Între cele două drone găsite până acum sunt 3,5 kilometri, dar cel mai important este că tot între ele sunt peste 20 de case locuite. 

"Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru. În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă", se anunţa atunci printr-un comunicat de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Imagini în exclusivitate cu buncărele construite de armată în Plauru, la graniţa cu Ucraina