Antena Meniu Search
x

Video Imagini revoltătoare de la IML Cluj. Persoane cu dizabilităţi, obligate să aştepte în caniculă pentru reevaluarea certificatului de handicap

Situaţie revoltătoare, surprinsă în imagini, în faţa Institutului de Medicină Legală, din Cluj. Pe căldura infernală din ultimele zile, oamenii cu dizabilităţi sau chiar handicap grav au fost obligaţi să aştepte la coadă. Asta pentru că, în ciuda problemelor de sănătate fără vindecare, pacienţii trebuie să se prezinte regulat la reexaminare.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.06.2024 , 13:50

Imaginile revoltătoare au fost filmate zilele trecute la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca, acolo unde părinţii tânărului cu handicap au fost nevoiţi să îl ducă pentru reevaluare. Indiferent de gradul de handicap şi dacă problema de sănătate e ireversibilă legea obligă persoanele cu dizabilităţi să fie reexaminate de o comisie odată la 5 ani pentru că statul vrea să se asigure că nu s-au vindecat între timp.

Reexaminarea este obligatorie şi pentru problemele fără vindecare

Aparţinătorii sunt anunţaţi acasă printr-o citaţie când trebuie să se prezinte la IML pentru reexaminare, iar dacă nu se prezintă riscă să piardă certificatul care le asigură şi indemnizaţa financiară din care cei mai mulţi îşi asigură şi tratamentul. În cazul de faţă, părinţii tânărului cu dizabilităţi au fost nevoiţi să îl care pe braţe din parcare până în cabinetul medical şi să aştepte afară până când le-a vent rândul în condiţiile în care temperatura depăşea 30 de grade celsius.

Vezi și

Pe filmare se aude cum cei de la IML le-au transmis părinţilor că ar fi mers ei pentru examinare la maşină pentru a nu fi nevoiţi să îl care pe braţe până la cabinet, dar pentru altă explicaţie nu au putut fi contactaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » Imagini revoltătoare de la IML Cluj. Persoane cu dizabilităţi, obligate să aştepte în caniculă pentru reevaluarea certificatului de handicap