Antena Meniu Search
x

Video În Capitală, au fost deja verificate peste 20 de staţii GPL şi benzinării, din toate cele 372 existente

Explozia din Crevedia. Între timp, la cererea premierului Marcel Ciolacu, autorităţile au început să desfăşoare controale riguroase la toate staţiile de alimentare din ţară. De asemenea, toţi prefecţii judeţelor vor fi autorizaţi, printr-un ordin semnat de ministrul de interne, Cătălin Predoiu, să coordoneze echipe mixte care să verifice şi să raporteze orice dovezi legate de posibile ilegalităţi. În Capitală, au fost deja verificate peste 20 de staţii GPL şi benzinării, din toate cele 372 existente. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 28.08.2023, 17:22

Vezi și

Din păcate, ce am văzut la Crevedia se poate repeta, în orice moment. Nu este motiv să ne panicăm, dar e indicat să conștientizăm şi să încercăm să prevenim acest lucru. Trebuie să înţelegem că în comuna de la marginea Bucureștiului, explozia a avut loc într-un spațiu relativ deschis, aproape de câmp, iar casele au putut fi mult mai usor evacuate.

Amenzi de 12.000 de lei

Dacă schimbăm puţin scenariul şi ne gândim la o staţie GPL din Bucureşti sau dintr-un alt mare oraş, datele problemei se schimba radical.  Avem un spațiu închis, înconjurat de blocuri si de alte construcții în care se află oameni.

Legea prevede ca rezervoarele de gaz să se afle la cel putin 40 de metri de blocurile de locuințe. În realitate, multe stații nu respectă această distanţă. În ultimul raport făcut de pompieri, în Bucureşti mai bine de jumătate din stațiile de gaz prezintă risc de incendiu.

În anumite sectoare au început deja controalele, după această tragedie. În sectorul 5, 22 de stații au fost controlate, iar autoritățile locale au dat amenzi de peste 12 mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » În Capitală, au fost deja verificate peste 20 de staţii GPL şi benzinării, din toate cele 372 existente