Antena Meniu Search
x

Video "În loc să salveze o viaţă de om, cu bună ştiinţă i-o ia". Botoşănenii şi-au strigat pentru a 7-a zi revolta şi durerea în stradă, după moartea Alexandrei

Ancheta morţii gravidei de 25 de ani din Botoşani a fost preluată de procurorii de la Curtea de Apel Suceava. Investigaţia s-a mutat ca să nu existe suspiciuni că ar fi muşamalizată pe plan local. Femeia pierduse sarcina, avea hemoragie şi nu a primit şapte ore niciun tratament în afară de ser fiziologic. Localnicii au ieşit pe străzi pentru a şaptea zi, ca să ceară pedepsirea vinovaţilor.

de Redactia Observator

la 26.08.2023, 09:07

Vezi și

Zeci de oameni au ieşit din nou în stradă, seara trecură, într-un manifest tăcut în memoria Alexandrei. A fost a şaptea zi de proteste în care botoşănenii şi-au strigat revolta.

Protestul pornit în Botoşani va ajunge la Bucureşti

Protestatar: E o mare nedreptate ce s-a întâmplat. Trebuie să ieşim să ne spunem păsul şi să rezolvăm ceva. Dacă nu ieşim din casă, nu se rezolvă nimic.

Protestatar: Un medic, care este medic, el în loc să salveze o viaţă de om, cu bună ştiinţă i-o ia. Este strigător la cer.

Pe acelaşi subiect

Protestatar: Autorităţile să îşi facă datoria, să facă dreptate pentru familia care a rămas.

Ca să nu existe suspiciuni legate de corectitudinea anchetei, investigaţia a fost preluată de Parchetul Curții de Apel Suceava. Famila tinerei va fi reprezentată la proces de una dintre cele mai cunoscute avocate din Moldova, Gianina Vera Poroşnicu.

Gianina Vera Poroșnicu - avocata familiei: Luni o să iau legătura cu ministrul Sănătăţii. Fac acest lucru să nu se întâmple ca în alte zeci şi sute de cazuri când lucrurile s-au întins în timp până s-au muşamalizat.

Dosar penal pentru ucidere, după moartea Alexandrei

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere. Alexandra, o mamă pe care o aşteptau trei copii acasă, a agonizat o noapte întreagă la spitalul din Botoşani.  Avea dureri groaznice şi dădea mesaje disperate. La 5 dimineaţa, a implorat asistenta să cheme medicul de gardă. În zadar. După tragedie, cabinetul particular al medicului care era de gardă când a murit tânăra a fost vandalizat. Pe pereţi au fost scrise ultimele cuvinte ale tinerei: NU AM AER. Familia Alexandrei aşteaptă să fie pedepsiţi vinovaţii.

Fratele Alexandrei: E greu, greu. E ceva de neimaginat. V-am spus,eu încă sper că trăiesc un vis din care mă voi trezi vreodată. Dar văd că trec zilele şi visul e acelaşi.  

Mâine, protestul pornit de la Botoşani ajunge la Bucureşti. Sute de oameni au anunţat că vor ieşi în stradă ca să ceară reforma sistemului sanitar, pentru ca pacienţii să nu mai moară cu zile în spitale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "În loc să salveze o viaţă de om, cu bună ştiinţă i-o ia". Botoşănenii şi-au strigat pentru a 7-a zi revolta şi durerea în stradă, după moartea Alexandrei