Antena Meniu Search
x

Video În Săptămâna Verde, la rafting pe râul Mureş. Aventura trăită de elevi: "Una dintre cele mai frumoase amintiri"

Peste 30 de elevi s-au bucurat în săptămâna verde de o adevărată sesiune de rafting. Tinerii de la un liceu din Târgu Mureș s-au mutat din sala de clasă pe malul râului Mureş şi au îmbinat teoria cu practica. Chiar dacă pentru unii a fost prima experienţă, aceştia au învăţat rapid cum să vâslească, dar s-au şi distrat pe cinste.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 08:20

Vezi și

Cei 30 de elevi au învăţat pas cu pas ce înseamnă raftingul în apele învolburate ale răului Mureş. "Până acum nu am mai fost şi mi se pare o idee foarte bună. Sunt curioasă cum o să fie, încă nu am avut șansa să fac parte din așa ceva", spune o elevă. "E prima oară când venim și mi se pare o idee interesantă şi o experienţă foarte interesantă", crede o alta.

Elevi la rafting, în Săptămâna Verde

"Toţi copiii au primit îmbrăcăminte specială, aşa-zise neoprene care le vor ţine cald în timpul turei. Sunt haine special făcute pentru diferite activităţi pe ape mai repezi. Le mai dăm şi vestă de salvare şi căşti pentru siguranţa lor", spune Komaromi Reka, organizator.

Zona pentru rafting nu fost deloc alesă întâmplător, aceasta fiind o arie protejată, iar copiii au avut ocazia să descopere frumuseţile naturii. "Sunt într-o zonă de protecție a naturii, în natura 2000, ceea ce e în apropierea noastră și e bine de știut și de ei. De obicei copiilor le place enorm de mult vâslitul şi mersul cu diferite ambarcaţiuni", adaugă Komaromi Reka, organizator.

"Sunt necesare și asemenea ieșiri pentru o grupă de clasă. Pentru această grupă şi această clasă consider că este una dintre cele mai frumoase amintiri", este de părere Julianna Balint, dirigintă. Săptămâna Verde a fost introdusă în școli în 2022 și are ca scop implicarea elevilor în activități care contribuie la protejarea mediului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » În Săptămâna Verde, la rafting pe râul Mureş. Aventura trăită de elevi: "Una dintre cele mai frumoase amintiri"