Antena Meniu Search
x

Video Preţul unei vacanţe de vis pe Cheile Nerei. S-a deschis oficial sezonul de rafting: "Este o zonă fantastică!"

Veste bună pentru iubitorii sporturilor nautice. S-a deschis oficial sezonul turistic de rafting pe Nera, râul emblematic al Banatului Montan. Traseele ascund adevărate comori pentru cei ce se încumetă să le încerce. Locuri de o frumuseţe rară şi unice în ţară pot fi văzute trecând prin cele mai lungi chei din ţară. Iar după o coborâre pe apa râului, turiştii se pot relaxa la o masă copioasă la una dintre pensiunile din zonă. 

de Vali Popovici

la 06.04.2024, 21:22

Vezi și

Un peisaj superb şi o porţie zdravănă de adrenalină, de asta au avut parte câţiva turişti care au ales să facă rafting pe râul Nera, din judeţul Caraş-Severin.

S-a deschis sezonul de rafting pe Nera

Pe Nera se practică rafting pe două trasee, care asigură o aventură de neuitat. În cea mai mare parte apa este lină şi se poate vâsli uşor astfel încât turiştii se pot bucura de peisaj. Sunt însă şi zone înguste, pline de curbe, de bolovani şi stânci care îi pune la încercare şi pe cei mai experimentaţi.

Traseele de rafting se parcurg treptat, turiştii putând să se oprească de multe ori pentru a se odihni şi a vizita obiectivele din zonă. Iar la finalul aventurii, eroii sunt aşteptaţi cu o masă copioasă la una dintre pensiunile din zonă. "Mamă, se simte miros de sarmale. Să ajungem primii să le luăm mâncarea băieţilor, că ei nu mai vin. S-au oprit şi au mâncat. Sunt sătui şi ne-a dat nouă porţia lor. Nu e niciun drive food pe aici", spun ei.

Pe acelaşi subiect

Alin a venit pentru prima oară la rafting alături de colegii săi. "A fost o experienţă unică, aşteptam de mult să fac rafting. A fost mai greu decât mă aşteptam şi mai lung. Nu degeaba se spune că este cel mai lung traseu din România", mărturiseşte Alin Costea, turist.

"Super fain, interesant că a fost prima dată. Peisajul şi senzaţia. Nu am mai fost niciodată şi a fost interesant", spune un turist. "Foarte frumos, multe poze, am avut noroc şi de soare şi de vreme frumoasă", adaugă un altul.

Cât costă o vacanţă la Cheile Nerei

În ultimul timp, tot mai mulţi români sunt atraşi de această experienţă inedită. Sezonul de rafting pe Nera abia a început, iar pe lângă porţia de adrenalină, cei care se încumetă să se urce în barcă au parte de un peisaj unic.

"Cheile Nerei sunt cele mai lungi din România. Se întind pe o distanţă de 19 kilometri şi 800 de metri de Chei. Puteţi vedea Lacul Dracului, care este cel mai mare lac carstic din ţară, Ochiul Beiului, Cascadele Beușniței, Şuşara. Este o zonă fantastică. Este o zonă minunată", spune Emanuel Laieş, proprietar pensiune.

O coborâre pe râul Nera costă în jur de 200 de lei, iar curajoşii primesc echipamente speciale şi un instructaj înainte de a se aventura pe râu. Cei care vor să participe trebuie să aibă peste 16 ani. Pentru cei care vor să stea mai multe zile să se bucure de frumuseţea zonei, o noapte de cazare costă în jur de 250 de lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Preţul unei vacanţe de vis pe Cheile Nerei. S-a deschis oficial sezonul de rafting: "Este o zonă fantastică!"