Antena Meniu Search
x

Video Înaintează lucrările la podul care va face legătura între Brăila şi Tulcea. Construcţia este proiectată pentru a rezista 150 de ani

Podul de peste Dunăre, care va lega Brăila de Tulcea, se vede din ce în ce mai bine. Pilonii de rezistenţă au fost ridicaţi, iar acum a venit momentul montării firelor de oţel care vor susţine o mare parte din greutatea construcţiei. Acestea cântăresc 7 mii de tone şi sunt proiectate să reziste 150 de ani.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 08:32

Vezi și

Lucrările la podul suspendat peste Dunăre avansează pe zi ce trece. Aproape jumătate din treabă este gata. Cablurile care vor susţine întreaga construcţie sunt trase fir cu fir de o parte şi de alta a fluviului.

"De acestea vor fi conentate toroanele care ulterior vor susţine tabierul metalic, acesta urmând să fie montat piesă cu piesă. Firele de oţel au fost făcute în Japonia şi sunt proiectate să reziste 150 de ani. Ele cântăresc aproape 7000 de tone, iar lungimea lor totală este de 81.000 de kilometri", spune Sincron  Viorel Eșanu, responsabil monitorizare lucrari.

"Am inceput în această vară montarea firelor de cablu prin sistemul wire spinning", spune Yuya Uchida, manager proiectare.

"Această procedură este pentru prima dată efectuată la noi în România chiar dacă este al doilea pod suspendat", transmite Coreliu Barbu – inginer

Pe acelaşi subiect

Dacă la pod s-a lucrat fără întârzieri, nu acelaşi lucru se poate spune despre drumurile de legătură. Abia de curând s-au încheiat exproprierile, iar drumarii au început trasarea şoselelor care vor face conexiunea cu podul.

"Lucrările vor trebui să decurgă într-un ritm foarte accelerat pentru a preîntîmpina acest mit de pod muzeu", a spus Gabriel Alexandru, şef santier.

Podul care va face legătura între Brăila şi Tulcea va avea o lungime de aproape doi kilometri, 4 benzi de circulaţie, dar şi piste pentru biciclişti şi pentru trafic pietonal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Înaintează lucrările la podul care va face legătura între Brăila şi Tulcea. Construcţia este proiectată pentru a rezista 150 de ani