Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Încă un CUTREMUR în România, în urmă cu puţin timp! Seismul s-a produs la doar 5,6 kilometri adâncime

de Redactia Observator

la 06.08.2017 , 16:30

Activitatea seismică a fost foarte intensă în ţara noastră, în ultimele zile. 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), luni, în zona seismică Vrancea, în intervalul 0.24 - 22.16, au avut loc patru cutremure, cu intensităţi între 2,3, şi 3,1, în timp ce marţi în judeţul Buzău s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,6.

Miercuri dimineaţă, la ora 5, 32, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, s-a produs un seism cu magnitudinea 4,9. Joi după-amiază, s-a înregistrat, tot în Buzău, un seism cu magnitudinea 3,8.

Articolul continuă după reclamă

Şi în această dimineaţă a avut loc un cutremur România. De această dată, în județul Mureș, o zonă seismică mai puțin activă din țara noastră. 

Citeşte şi: CUTREMUR NEOBIŞNUIT în România în această dimineaţă! Anunţul făcut de seismologi

Potrivit seismologilor, seismul a avut magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 14,8 kilometri.

Cutremurul a avut epicentrul în apropiere de oraşele Iernut - 11km, Luduş - 20km, Târnăveni - 23km, Tîrgu Mureş - 33km și Mediaş - 41km.

În această după-amiază a urmat o altă mişcare tectonică. Seismul s-a produs la ora 13:59, în judeţul Suceava, iar epicentrul a fost localizat la numai 5,6 kilometri adâncime. Magnitudinea a fost de 2 grade pe scara Richter.

Citeşte şi: Mărmureanu a făcut MARELE ANUNŢ. Când va fi următorul mare CUTREMUR în România!

În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » Încă un CUTREMUR în România, în urmă cu puţin timp! Seismul s-a produs la doar 5,6 kilometri adâncime