Antena Meniu Search
x

Video Încă un defibrilator furat în centrul Brașovului. Un alt aparat, dispărut anul trecut din Piața Sfatului, a fost găsit la vânzare pe internet

Un defibrilator public a fost furat din cea mai aglomerată zonă turistică a Brașovului. Aparatul a fost cumpărat de ONG-uri, din donații, și ar fi trebuit să poată fi folosit de oricine, pentru intervenția de urgență la un pacient cu stop cardiac. De fapt, două astfel de aparate au fost achiziţionate. Primul, însă, amplasat tot într-o zonă turistică aglomerată, a fost furat în august, anul trecut. Valoarea unui singur aparat este de 11.000 de lei.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.03.2024, 11:30

Vezi și

Aparatul putea fi folosit de oricine în caz de urgenţă. Avea instrucțiuni vocale detaliate în română, atât pentru folosirea lui, dar şi tehnologia necesară care împiedica administrarea șocurilor electrice, dacă acestea erau contraindicate medical.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Piața Sfatului este, poate, cea mai căutată zonă pe harta turistică a întreg Municipiului Brașov, iar defibrilatorul era montat în această cutie, chiar la colțul Casei Sfatului şi exact în calea traseului de patrulare al Poliției Locale. Cu toate acestea, aparatul a dispărut din cutie. Acum, flanşele uşiţei par forţate, iar pe cutie se văd, din loc în loc, urme de pulbere folosită pentru prelevarea amprentelor digitale.

Alexandru Covaciu, ONG Caravana cu Medici: Este foarte, foarte deranjant şi nu doar pentru mine, ci tuturor care au investit timp în acest proiect, care au donat pentru acest proiect. Vă daţi seama că este, pur şi simplu, o palmă dată acestor oameni. 

Hoţul prins, dar nici urmă de defibrilator

Furtul s-a petrecut pe 5 ianuarie, iar polițiștii l-au identificat pe autor abia acum. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani, pe care l-au reținut, însă aparatul n-a fost încă recuperat.

În august, anul trecut, celălalt defibrilator extern automat, achiziţionat tot din donații ale brașovenilor, a fost recuperat. Două cadre medicale l-au găsit la vânzare pe internet, la un preț de 100 de euro. Şi autorii furtului de atunci au fost prinși. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Încă un defibrilator furat în centrul Brașovului. Un alt aparat, dispărut anul trecut din Piața Sfatului, a fost găsit la vânzare pe internet