Antena Meniu Search
x

Video Sute de defibrilatoare automate vor fi instalate în spaţiile publice din toată ţara. Cum funcţionează aparatele şi cine le poate folosi

Asiguraţi trebuie să fim şi în ceea ce priveşte sănătatea. Iar pentru asta a fost înfiinţată,prima reţea naţională de defibrilatoare automate instalate în magazine şi în spaţii publice. Zeci de astfel de aparate au fost montate pe străzile din Bucureşti şi Ilfov. Le vom avea la îndemnănă în caz că cineva are nevoie urgentă, până să ajungă ambulanţa.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 12.05.2023, 13:20

Vezi și

Aceste defibrilatoare pot fi folosite de oricine indiferent dacă au sau nu curs de prim ajutor. Acestea au un set de instrucţiuni, atât scrise cât şi vocale, care îi vor ajuta pe salvatori să acorde primul ajutor în cazul în care un pacient intră în stop cardio respirator.

Aparatul poate lua contact cu serviciile de urgenţă

Mai mult decât atât, în momentul în care se deschide capacul aparatului, defibrilatorul va lua imediat legătura cu dispeceratul 112 iar pe toată durata monitorizării salvatorii vor putea fi îndrumaţi de oamenii din dispecerat, până la sosirea ambulanţei. Acest aparat nu va acorda şocuri pacientului decât în cazul în care este nevoie.

În Bucureşti au fost instalate deja peste 50 de astfel de aparate, în puncte cheie, precum cel de la Universitate de la Teatrul Naţional, dar şi la staţii de metrou şi aeroport. În toată ţara urmează să fie instalate în perioada următoare peste 370 de astfel de aparate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Sute de defibrilatoare automate vor fi instalate în spaţiile publice din toată ţara. Cum funcţionează aparatele şi cine le poate folosi