Antena Meniu Search
x

Incendiu de vegetație în apropiere de Cluj-Napoca. Peste 10 hectare au fost mistuite de flăcări

Pompierii din Cluj duc o luptă neîncetată cu un incendiu de vegetaţie izbucnit marţi. Mai multe echipaje au rămas azi-noapte în supraveghere, după ce flăcările s-au reaprins, ieri, într-o pădure de răşinoase. 10 hectare de vegetaţie au fost complet mistuite de focul alimentat de stratul gros de frunze uscate. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de trei zile, însă atât rafalele intense de vânt, cât şi temperaturile ridicate au influenţat reapariţia focarelor din loc în loc. 

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 08:38

Vezi și

Pompierii intervin de două zile de ore pentru a stinge un incendiu izbucnit la litiera pădurii din zona drumului Sfântul Ioan, în apropiere de Cluj-Napoca, perpetuarea focarelor fiind favorizată de stratul gros de resturi vegetale foarte uscate şi de vânt. Este afectată o suprafaţă de circa zece hectare, pe care se reaprind sporadic focare.

Potrivit ISU Cluj, pompierii din cadrul Detaşamentelor 2 şi 1 Cluj-Napoca au acţionat, încă de marţi seară, pentru stingerea incendiului care a cuprins litiera pădurii de răşinoase din apropierea drumului Sfântului Ioan din municipiul Cluj-Napoca. 

Incendiu de vegetație lângă Cluj-Napoca

"Astfel, echipajele operative ale ISU Cluj acţionează de mai bine de 24 de ore pentru stingerea flăcărilor, precum şi pentru identificarea şi stingerea focarelor ascunse. Elementele care au favorizat perpetuarea focarelor incendiului au fost litiera groasă de resturi vegetale, cu un grad ridicat de uscare, în masa căreia a fost avantajată reaprinderea focarelor pe timpul rafalelor mai intense de vânt. Nu în ultimul rând, temperaturile ridicate din ultimele zile şi-au pus amprenta pe gradul de uscare al resturilor vegetale acumulate în pădure", a transmis sursa citată.

În sprijinul echipajelor ISU Cluj au intervenit personal din cadrul Ocolului Silvic, Poliţia Locală, al RADP şi mulţi voluntari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Incendiu de vegetație în apropiere de Cluj-Napoca. Peste 10 hectare au fost mistuite de flăcări