Antena Meniu Search
x
LIVE

Update Incendiu de vegetație pe Muntele Pietricica din Piatra Neamț. A existat riscul ca focul să ajungă la zonele locuite

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri pe Muntele Pietricica din Piatra Neamț. Pentru că flăcările se extindeau cu viteză și se apropiau de zonele locuite, pompierii au solicitat ajutor de la Detașamentele de pompieri din Roman și Târgu Neamț, precum și de la ISU Iași și ISU Bacău.

De Redactia Observator la 01.12.2021, 13:10

Numeroase echipaje de pompieri au intervenit la fața locului pentru a împiedica flăcările să se îndrepte către casele aflate pe versant.

Vântul puternic a îngreunat intervenția pompierilor. Iluminatul stradal și cel din locuințe a fost întrerupt în anumite zone învecinate incendiului de pe Pietricica.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de la Detașamentul Piatra Neamț. De asemenea au fost solicitate forțe și mijloace de la Detașamentele de pompieri din Roman și Târgu Neamț. Incendiul se poate propaga la locuințe și la o mănăstire din apropiere. Pompierii au cerut ajutor și de la ISU Iași și ISU Bacău.

Pe acelaşi subiect

„Arde simbolul orașului Piatra Neamț! Trist! Dar suntem acolo sa ne asiguram ca toți cetățenii care locuiesc in apropiere vor fi în siguranță. Mai mult, oferim sprijinul de care este nevoie, echipajelor ISU Neamț”, a transmis Poliția Locală din Piatra Neamț, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ulterior, primarul Andrei Carabelea a transmis, într-o postare pe Facebook, că incendiul ”a fost domolit și nu mai reprezintă un pericol”. De asemenea, edilul a spus că autoritățile vor cerceta cauza incendiului.

”Incendiul de pe Pietricica a fost domolit și nu mai reprezintă un pericol. Le mulțumesc echipelor de pompieri care au intervenit prompt și profesionist, reușind sa domolească rapid focul, chiar și în aceste condiții de vânt puternic, și sa preîntâmpine o tragedie cumplită. 

Este un incendiu de vegetație, dar există mai multe variante privind sursa lui - autoritățile ne vor spune la momentul potrivit.

Important este că situația este sub control în acest moment. Sunt aici, împreună cu pompierii, vă voi anunța dacă apar informații noi. Sper ca focul să fie stins complet în curând”, a transmis primarul din Piatra Neamț.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Incendiu de vegetație pe Muntele Pietricica din Piatra Neamț. A existat riscul ca focul să ajungă la zonele locuite