Antena Meniu Search
x

Galerie foto Au murit strigând după ajutor. Imagini de la tragedia din Barcelona, unde o româncă a murit lângă copiii și soțul ei

O întreagă familie a murit strigând după ajutor, marți dimineață, într-un incendiu care a cuprins sediul unei foste agenții bancare din Barcelona. Presa spaniolă scrie că o româncă a murit împreună cu copiii ei de 1 ani, respectiv 3 ani, și soțul de origine pakistaneză.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.11.2021, 15:44

Localul în care a izbucnit incendiul, marţi dimineaţa, în jur de ora locală 6.00, ”este o fostă agenţie bancară ocupată”, în Piaţa Tetuan, a declarat reprezentantul Departamentului de pompieri din Barcelona, Ángel López.

Alte patru persoane care ocupau localul s-au putut salva la timp din incendiu şi au fost găsite într-o curte de către pompieri. Autoritățile nu au precizat naționalitatea victimelor.

„Era mult fum, iar jos, în incinta transformată într-o locuință improvizată, ocupanții strigau, chemau ajutor, pentru că erau prinși ca într-o capcană”, a spus un Miquel Guimera, de 41 de ani, care locuiește chiar deasupra fostei sucursale bancare, la primul etaj, scrie euronews.com.

Martorii spun că au auzit scandal cu câteva ore înainte de tragedie

Pe acelaşi subiect

„Am ieșit imediat și am chemat pompierii, tot ce s-a întâmplat este traumatizant”, a mai spus martorul la tragedie. Tot el le-a spus jurnaliștilor că a auzit scandal în jurul orei 2 dimineața.

Potrivit elpais.com, tatăl familiei ar fi fost din Pakistan, iar mama din România. Împreună cu cei doi copii ai lor, locuiau de mai mulți ani în Barcelona, însă ocupaseră sediul abandonat în care și-au găsit sfârșitul în urmă cu un an de zile. Elmundo.es scrie că serviciile de urgență au găsit cele patru victime inconștiente la sol din cauza inhalării de fum, inclusiv doi copii, de 1 și 3 ani, și că nu s-a putut face resuscitarea lor.

Ministrul de interne din spaniol, Joan Ignasi Elena, a confirmat presei că poliția catalană a intervenit într-adevăr „aseară pentru incidente legate de probleme de conviețuire, dispute”, dar a refuzat să stabilească o legătură de cauzalitate incendiul care a ucis-o pe româncă și pe familia ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Au murit strigând după ajutor. Imagini de la tragedia din Barcelona, unde o româncă a murit lângă copiii și soțul ei