Antena Meniu Search
x

Video Primele ipoteze în cazul incendiului din Barcelona, în care o româncă a murit lângă copiii ei, o fetiță și un băiețel

O familie întreagă a pierit într-un incendiu în Spania. Mama şi cei doi copii, o fetiţă de patru luni şi un băieţel de 3 ani, ar fi români, potrivit surselor Observator, iar bărbatul de origine pakistaneză. Cei 4 locuiau în sediul unei foste bănci din centrul Barcelonei împreună cu alte persoane şi se ocupau cu vânzarea de fier vechi.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 20:43

Vezi și

La 6 dimineaţa, s-a dat alarma în centrul Barcelonei. În Piaţa Tetuan, un incendiu mistuia parterul unei clădiri. Victimele, doi copii de patru luni, respectiv 3 ani, mama acestora şi un bărbat de origine pakistaneză. Potrivit surselor Observator, mama şi copiii erau de origine română, copilul de 3 ani avea şi documente româneşti. Toţi erau în evidenţa serviciilor sociale din Barcelona. Identitatea lor va fi stabilită exact după amprente.

  • Aurel Bunda, preot Barcelona: E tragic, o situație extrem, extrem de grea! 

Acum poliţia face cercetări să vadă care sunt cauzele incendiului, dar confirmă că erau persoane care locuiau acolo pentru că au găsit haine şi saltele în clădire. 

De la ce ar fi pornit incendiul din Barcelona

Pe acelaşi subiect

Prima ipoteză ar fi că focul ar fi pornit de la aparatele pe care le foloseau pentru încălzire. 

Înainte de incendiu, poliţia din Barcelona fusese la faţa locului din cauza atitudinii violente a bărbatului. 

  • Joan Ignasi Elena, consilier afaceri interne: Se investighează, deci sunt luate în calcul toate ipotezele. 

Ar fi fost oameni ai străzii care se ocupau cu strângerea şi vânzarea de fier vechi. Iar clădirea în care locuiau ar fi fost ocupată de doi ani. 

  • Aurel Bunda, preot Barcelona: Noi, la biserică, avem un sistem social, însă pe la biserică nu veneau pentru a cere ajutor. 

"Okupas" este un fenomen la Barcelona. Oameni care nu au unde să stea, pot ocupa locuinţele altor persoane. Iar legea îi protejează. 

Andrada Camelia, agent imobiliar: În mintea lor trebuie să trăiască şi ei undeva, aici legea protejează pe cei care ocupă casele.

Primăriţa din Barcelona, Ada Colau, spune că serviciile sociale aveau copiii în evidenţă şi primeau mâncare, medicamente şi acces la educaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Primele ipoteze în cazul incendiului din Barcelona, în care o româncă a murit lângă copiii ei, o fetiță și un băiețel