Antena Meniu Search
x

Foto Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Sighișoara. Șeful Gărzii de Mediu: ”Suntem la mila vântului. Ultima oară a ars mocnit o lună”

Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi a municipiului Sighișoara, pompirii intervenind cu mai multe autospeciale. Gunoaiele ard cu degajare mare de fum, pe o suprafață de 400 de metri pătrați, iar șeful Gărzii de Mediu a afirmat că fumul nu ajunge încă în zone locuite, dar ”suntem la mila vântului”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.06.2021, 21:58

Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Sighișoara
Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Sighișoara. Șeful Gărzii de Mediu: ”Suntem la mila vântului. Ultima oară a ars mocnit o lună” - Facebook/ RadioSon Sighisoara

Octavian Berceanu a mai spus că, la ultimul incendiu, groapa de gunoi de la Sighişoara a ars mocnit o lună de zile. Şeful Gărzii de Mediu a precizat că, deocamdată, fumul nu ajunge în zone locuite.

”Dacă se schimbă direcţia vântului, lucrurile devin neplăcute din punct de vedere al simţurilor”, a afirmat Berceanu, citat de news.ro.

Întrebat dacă poate fi periculos, Berceanu a precizat: ”Doar în proximitate, dar în proximitate nu avem locuinţe, dar fum oricum se ridică. Mirosul acesta de gunoi ars se poate răspândi pe kilometri în jurul gropii, în funciţe de direcţia vântului. Suntem la mila vântului, din păcate”.

A fost trimis mesaj RO-ALERT

”A fost anunţată şi Garda de Mediu despre existenţa incendiului (…) În momentul de faţă sunt degajări mari de fum la incendiu, în acest sens a fost transmis un mesaj pentru avertizarea populaţiei prin intermediul aplicaţiei RO-ALERT”, a informat ISU Mureş.

În ajutorul pompierilor din Sighişoara s-a deplasat şi o autospecială din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Sighișoara. Șeful Gărzii de Mediu: ”Suntem la mila vântului. Ultima oară a ars mocnit o lună”