Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina: 36 de pacienţi au fost evacuaţi. De la ce ar fi pornit focul

De Cristina Oprea.
Publicat: 21.04.2021, 13:39.
Actualizat: 21.04.2021, 14:53

Incendiu la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina. Două etaje au fost curpinse de flăcări şi zeci de pacienţi au fost evacuaţi.

Un incendiu s-a declanşat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina cu puţin înainte de ora prânzului. 36 de pacienţi au fost evacuaţi după ce flăcările au cuprins două etaje.

Din primele informaţii, 36 de pacienţi au fost evacuaţi, iar 6 dintre aceştia au suferit intoxicaţii cu monoxid de carbon dupa ce au inhalat fum. Au fost transferaţi cu toţii la UPU de la Spitalul Judeţean Slatina şi sunt evaluaţi de medicii de acolo. Nu sunt informaţii despre posibile arsuri. Salvatorii de la ISU Olt şi din alte 3 judeţe se află în clinică în cautarea unor posibile victime care nu au fost identificate la primele căutări.

Cum a pornit focul

Citește și:

Incendiul a fost anunţat cu putin timp înainte de ora 12. Imediat s-au deplasat cei de la ISU Olt si pentru că se manifesta atât la parter cât şi la etajul 1 al clădirii şi exista riscul să se propage cu rapiditate a fost cerul sprijinul pompierilor din Dolj, Vâlcea şi Teleorman şi a fost anunţat şi planul roşu de intervenţie.

Din primele informaşii, o suspiciune neconfirmată oficial, ştim că incendiul a pornit de la izolatorul unitaţii de psihiatrie, de la un pacient care era internat şi se afla în sevraj. Ar fi vorba despre un incendiu pus cu intenţie. Potrivit unor surse, pacientul respectiv a reuşit să scoate fire de electricitate şi să le scurtcircuiteze. Astfel, s-a aprins buretele cu care erau antifonaţi pereţii izolatorului. Însă ISU neagă teoria cu cablurile electrice şi spune că cel mai probabil focul a fost aprins cu o brichetă. S-a deschis dosar penal pentru distrugere.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.