Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina. Zeci de pacienţi evacuaţi

Zeci de pacienți internați la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuați, miercuri, din cauza unui incendiu izbucnit în clădire. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.04.2021, 12:57

Vezi și

”Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum şi sunt transportate la UPU. Se continuă operaţiunile de căutare”, a transmis IGSU.

ISU Olt

Directorul spitalului Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, a declarat că incendiul a izbucnit la parter, unde era izolat un pacient în sevraj.

"Am avut un incendiu într-un izolator. A fost un pacient care intrase în sevraj și care a fost izolat în această încăpere și se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime. Șase dintre pacienți au avut intoxicații ușoare și au fost transferați la UPU. (...) Pacientul care provocat incendiul este printre cei intoxicați", a spus Dan Stana, potrivit Mediafax.

ISU Olt

El a precizat că este posibil ca cineva să îi fi aruncat acestuia un chibrit sau o brichetă, dar această informaţie trebuie verificată.

Potrivit lui Stana, în secția de Psihiatrie erau internați 36 de pacienți, dintre care 29 acuți și 7 cronici. Dintre ei, o parte vor fi duși la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, iar o alții vor fi duși în fosta locație, de pe strada Drăgănești, din Slatina.

ISU Olt

Clădirea în care funcționează Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina nu este în afara permiterului unde funcționează celelalte secții.

La nivelul Spitalului s-a luat decizia ca personalul care intra în tura de după-amiază să vină la spital pentru a asigura asistența medicală în caz de nevoie.

Iohannis, despre incendiul de la Slatina: Semnalul de alarmă este clar, e nevoie de reformă

Semnalul de alarmă este clar - e nevoie de reformă și trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure, spune președintele Klaus Iohannis despre incendiul de la spitalul din Slatina: „Din fericire, nu e așa de grav cum ar fi putut să pară la început”.

„Am primit o veste tristă. (...) Există u incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum ne rată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele care au fost în incită au fost evacuate și pompierii abia acum intră acolo să vadă dacă nu cumva a mai rămas cineva. (...) Deocamdată, din fericire, nu e așa de grav cum ar fi putut să pară la început.

Semnalul de alarmă este clar - e nevoie de reformă. Trebuie să intervenim, trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că va dezvolta subiectul miercuri seara, când va fi probabil ceremonia de învestire a noului miistru al Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina. Zeci de pacienţi evacuaţi