Antena Meniu Search
x

Incendiu spital Ploiești: Opt apeluri la 112 în urma izbucnirii incendiului în care au murit doi pacienți Covid

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a primit opt apeluri în legătură cu incendiul care a izbucnit joi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Prahova. Primul apel la 112 a venit la ora 04:15.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.11.2021, 16:28

Incendiu spital Ploiești: Opt apeluri la 112 în urma izbucnirii incendiului în care au murit doi pacienți Covid
Incendiu spital Ploiești: Opt apeluri la 112 în urma izbucnirii incendiului în care au murit doi pacienți Covid - IGSU

STS a transmis, joi, că au fost recepționate opt apeluri la 112 în legătură cu incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din județul Prahova.

„Au fost recepționate opt apeluri în legătură cu acest eveniment, respectiv la orele 04:15, 04:16, 04:17 (trei apeluri simultan) și 04:18 (trei apeluri simultan). Totodată, toate apelurile la 112 au fost procesate, indexate și transferate către agențiile competente, în conformitate cu Metodologia privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a altor entități cu competențe în domeniu, pentru preluarea și gestionarea urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență”, transmite STS, potrivit Mediafax.

Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au încetat din viață înttr-un incendiu care a avut loc în această dimineață la Spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. 16 pacienți au fost evacuați la Spitalul Județean Ploiești.

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase: Suntem în stare de șoc

Pe acelaşi subiect

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Vasile Ramona, afirmă că personalul este ”în stare de şoc” în urma incendiului care a dus la decesul a doi pacienţi. ”Nu cred că trebuie să fim puşi la zid, ne dăm toată silinţa şi am făcut toate eforturile”, spune medicul, subliniind că incidentul vine după luni bune de funcţionare la capacitate maximă.

Aceasta a precizat că şi ceilalţi angajaţi aflaţi în spital au intervenit cu extinctoare, pentru a limita pe cât posibil efectele incendiului. În acel moment, în secţie se aflau 21 de pacienţi, două asistente şi două infirmiere, conform normativului. În salon se aflau doi pacienţi şi mai exista un pat care nu era ocupat.

Secția Covid era renovată

Managerul spitalului, Bogdan Nica, afirmă că secţia era renovată, instalaţia electrică verificată, erau detectoare de oxigen. Şeful DSU Raed Arafat a declarat că o infirmieră are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transportată la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, el a precizat că suprafaţa afectată de arsuri este mai mică. El a mai afirmat că echipele de intervenţie au ajuns la spital în 10 minute, iar în trei minute incendiul a fost lichidat.

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Incendiu spital Ploiești: Opt apeluri la 112 în urma izbucnirii incendiului în care au murit doi pacienți Covid