Antena Meniu Search
x

Începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

De luni încep emoțiile pentru elevii care nu au laut Bacalaureatul în prima sesiune. Aceștia vor susține examenul doar la materiile la care notele au fost sub 5.

 De luni încep emoțiile pentru elevii care nu au laut Bacalaureatul în prima sesiune. Aceștia vor susține examenul doar la materiile la care notele au fost sub 5. În cazul celor care nu s-au prezentat deloc la examenul de maturitate din cauza corijenţelor, aceştia vor susţine integral probele.

În vară, puţin peste 60% dintre candidaţi au luat medie de trecere. Anul trecut, rata de promovare la sesiunea august - septembrie a Bacalaureatului a fost de 21,5% .

Absolvenţii vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii minorităţilor naţionale, probe care vor fi susţinute pe 18 şi 19 august.

valuarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele 19 şi 20 august, iar cea a competenţelor digitale - pe 21 şi 22 august.

Probele scrise vor începe pe 25 august, cu limba şi literatura română. Pe 26 august va avea loc proba la limba şi literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc în 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării, în 29 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Începe sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat