Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Biserica Ortodoxă, despre incinerarea lui Andrei Gheorghe: "Noi nu participăm! Cei care oficiază slujbă la incinerare sunt impostori" (Video)

Astăzi, Andrei Gheorghe va părăsi această lume. Nu va fi înmormântat, aşa cum este creştineşte, ci va fi incinerat, aşa cum şi-a dorit însuşi cunoscutul om de r

de Redactia Observator

la 24.03.2018 , 10:31

Biserica Ortodoxă, despre incinerarea lui Andre Gheorghe: "Noi nu participăm! Cei care oficiază slujbă la incinerare sunt impostori" - Observator

Astăzi, Andrei Gheorghe va părăsi această lume. Nu va fi înmormântat, aşa cum este creştineşte, ci va fi incinerat, aşa cum şi-a dorit însuşi cunoscutul om de radio.

Incinerarea are loc la Crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti şi, potrivit fostei soţii a lui Andrei Gheorghe. Familia i-a respectat acestuia dorinţa, chiar dacă nu este pe placul Bisericii. 

"Biserica a spus foarte ferm: Noi nu participăm la ceremonialul de înmormântare! Dacă un om solicită slujba de incinerare biserica n-o poate oficia.

Articolul continuă după reclamă

Pentru că nu coincide cu învăţăturile ei de bază", a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Observator, preotul Visarion Alexa.

Chiar şi aşa, înainte de incinerare, la capela INML va avea loc şi o oslujbă religioasă, oficată "de acei preoţi care nu sunt în Biserica Orodoxă".

"În toată lumea creştină este prezent ritualul de înmormântare pentru că Iisus a fost înmormântat, nu incinerat, nu ars. A fost înmormântate pentru că şi lumea iudaică, dar şi cea creştină se revendică din aceeasşi Biblie. Au la bază acelaşi concept. 

Trupul şi sufletul au aceeaşi valoare. Noi nu considerăm că trupul este o închisoare a sufletului, care trebuie distrus sau că sufletul trebuie eliberat din închisoarea aceasta a sufletului. Noi credem că trupul este templul Duhului Sfânt şi că trebuie să avem grijă de el pentru ca la Învierea de Apoi îl vom primi înapoi, aşa cum Iisus Hristos a înviat din morţi.

Aşa că, pentru noi, creştinii, trupul şi sufletul au aceeaşi valoare. Nu ne purtăm cu el ca şi cum ar fi un duşman al nostru.

Din pământ ai fost făcut, în pământ te vei întoarce", explică preotul Visarion.

Părintele spune că incinerarea este un apanaj al lumii moderne. 

"Din varii motive, incinerarea a apărut în lume budistă, care consideră că sufletul trebuie eliberat prin ardere. Lumea creştină nu împărtăşeşte acest lucru.

Dacă un om solicită o slujbă pentru incinerare, Biserica n-o poate oficia pentru că nu converge cu învăţăturile ei de bază.

Biserica a spus foarte ferm: Noi nu participăm la ceremonialul de incinerare! Iar persoanei căreia i se face această incinerare nu i se vor face pomenirile de după moarte.

Dacă preotul ştie că a fost incinerat. Pentru că rudele pot ascunde, iar preotul nu este poliţist care să să urmărească dacă cineva a fost incinerat", precizează părintele.

Preotul Visarion spune că Biserica a sesizat că există preoţi clandestini care nu aparţin BOR şi care săvârşesc anumite ritualuri în cazul celor incineraţi. 

"Sunt preoţi care au fost excluşi din Biserica Ortodoxă, dar care, pentru foloase materiale, pot interveni în ceremonialul de incinerare.

Acesta este un abuz, iar BOR nu recunoaşte preotul respectiv care va săvârşi acolo. De fapt, nici nu este preot, dat fiind faptul că nu este în BOR. Este un impostor pentru că nu are niciun mandat pentru a săvârşi o astfel de slujbă", a mai spus preotul Visarion Alexa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Biserica Ortodoxă, despre incinerarea lui Andrei Gheorghe: "Noi nu participăm! Cei care oficiază slujbă la incinerare sunt impostori" (Video)