Antena Meniu Search
x

Video Indignare la Roma după ce un tânăr şi-a scrijelit numele său şi pe al iubitei sale pe Colosseumul. Ce pedeapsă riscă acesta

Italienii sunt indignaţi după ce un turist străin a fost filmat în timp ce zgâria, cu cheia, numele său şi al prietenei sale pe o cărămidă a Colosseumului din Roma. Autorul filmării, un alt turist, spune că a postat imaginile pe internet pentru a ajuta la depistarea vinovatului. A fost deschis un dosar penal pentru "deteriorare a unui bun cultural", iar dacă va fi identificat, tânărul riscă o amendă până la 20.000 de euro, dar şi cinci ani de închisoare. Cazul nu este, însă, singular: în ultimele 12 luni s-au consemnat nouă incidente similare numai la Colosseum. Majoritatea celor vinovaţi şi-au primit pedeapsa.

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 07:47

Vezi și

 Un turist care şi-a scrijelit numele pe Colosseumul din Roma riscă o pedeapsă cu închisoarea şi o amendă considerabilă, au anunţat luni oficiali italieni, transmite agenţia ANSA. Tânărul turist - încă neidentificat - care a vandalizat Colosseumul scrijelind cu cheia numele lui şi al iubitei sale ("Ivan+Haley 23") pe unul dintre zidurile Amfiteatrului Flavian, riscă o amendă de cel puţin 15.000 de euro şi închisoare de până la cinci ani, conform oficialilor.

Unii trecători au filmat scena, care ar fi avut loc la data de 23 iunie. Imaginile au ajuns pe reţelele sociale, iar poliţia a fost alertată, notează ANSA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Indignare la Roma după ce un tânăr şi-a scrijelit numele său şi pe al iubitei sale pe Colosseumul. Ce pedeapsă riscă acesta