Antena Meniu Search
x

Video Individul care şi-a infectat iubita cu HIV ar avea mai multe victime la activ. Riscă 10 ani de închisoare

Caz şocant în Capitală. Un bărbat a fost arestat după ce şi-a infectat cu bună ştiinţă partenera cu HIV, colegă de serviciu cu el într-o instituţie a statului. Femeia a aflat totul în urma unor analizelor medicale şi l-a reclamat imediat la poliţie.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 03.07.2024 , 19:29

Individul riscă închisoarea. Pentru că infectarea cu bună ştiinţă este infracţiune contra sănătăţii publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani. Anul trecut, spun procurorii, cei doi au întreţinut relaţii sexuale, de două ori, la date şi adrese diferite din Bucureşti şi Ilfov în urma cărora femeia a fost infectată cu HIV. 

Femeia nu ar fi fost singura cu care individul ar fi întreţinut relaţii sexuale

După ce femeia de 49 de ani a aflat că este diagnosticată cu virusul imunodeficitar l-a reclamat la poliţie. A fost mai întâi reţinut şi apoi arestat preventiv. Cei doi, potrivit unor surse sunt colegi de serviciu la Aeroportul Otopeni, pe platforma vamală şi potrivit aceloraşi surse, nu ar fi singura cu care acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale. 

Vezi și

De altfel, nu este primul caz de acest fel când infectarea se produce cu bună ştiinţă. Sunt sute de dosare pe rolul instanţelor din ţară, în special cele care au ca obiect în special traficul de persoane, în care inculpații sunt acuzați inclusiv de transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA. Sunt victime ale proxeneților care refuză să-și facă analizele medicale, deși recunosc că au avut clienți bolnavi de SIDA, și chiar au rămas însărcinate, au născut și alăptat copii. Legislaţia românească nu te obligă să te testezi nici măcar după ce întreţii relaţii sexuale cu bolnavi de HIV-SIDA.  

Cifrele arată că sunt peste 25.000 de persoane în evidențele medicale cu diagnosticul HIV/SIDA, potrivit ultimului raport al Institutului Național de Sănătate Publică, din iulie 2021, însă statistica nu este neapărat relevantă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Evenimente » Individul care şi-a infectat iubita cu HIV ar avea mai multe victime la activ. Riscă 10 ani de închisoare